Aanpak leefbaarheid kleine kernen is hoognodig

16 november 2018 om 14:13 lokaal Deel je nieuws

PvdA wil een wethouder voor de kleinere kernen

PvdA wil de krimp van kleine kernen bestrijden door een integrale aanpak van een wethouder Kleine Kernen. Openbaar vervoer, woningbouw, zorg voor ouderen, sportverenigingen, winkels en basisscholen, allemaal belangrijke voorzieningen voor de leefbaarheid in je woonomgeving. In de kleine kernen staan al deze zaken onder druk, de dorpen vergrijzen, het inwoneraantal neemt af en langzaam maar zeker nemen de noodzakelijke voorzieningen af. De PvdA maakt zich ernstig zorgen over deze trend en wil deze een halt toeroepen.

Mieke Booij, fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA stelt dat het nu tijd wordt om integraal beleid te voeren om het tij te keren: “We moeten de komende raadsperiode zwaar inzetten op leefbaarheid in het algemeen en in de kleine kernen in het bijzonder om Haarlemmermeer haar unieke karakter te laten behouden. Rondom de grote kernen Hoofddorp en Nieuw-Vennep  liggen tal van kleine kernen waar mensen graag willen wonen en werken. Ook de volgende generaties moeten die kans krijgen, daarom pleiten wij voor een wethouder Kleine Kernen die als opdracht meekrijgt de leefbaarheid in de breedste zin van het woord te vergroten”.  Booij vervolgt: ”Als de supermarkt of de basisschool verdwijnt neemt de aantrekkelijkheid van een kern in rap tempo af. Datzelfde geldt als zorg en openbaar vervoer in het gedrang komen. De PvdA luidt de noodklok om de leefbaarheid weer te vergroten”. De PvdA denkt dat de kernen van elkaar kunnen leren, zogenaamde beste voorbeelden uit de praktijk met elkaar kunnen delen, daarvoor is een centrale aansturing de beste methode. Vandaar deze nieuw portefeuille.

PvdA Haarlemmermeer staat voor Samen Werken aan Beter. De PvdA is, om met Wim Kok te spreken, is de partij van alle Nederlanders, dus ook van alle Haarlemmermeerders. Er zijn 3 hoofdpunten waar flink mee aan de slag gaan:

1: Zeker zijn van een goede woning

2: Zeker van Zorg en Welzijn op maat en in de buurt

3: Zeker zijn van een goed inkomen en werk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie