Mariette Sedee.
Mariette Sedee. Eigen foto

CDA wil OZB-tarief voor clubs en verenigingen verlagen

19 november 2018 om 13:00 lokaal

HAARLEMMERMEER Het CDA wil het OZB-tarief voor sportclubs, scoutingvereniging, speeltuinverenigingen, dorps- en buurthuizen en andere zogenaamde ANBI's en SBBI's verlagen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die fractievoorzitter Mariette Sedee aan het college heeft gesteld.

De Tweede Kamer heeft deze maand een amendement aangenomen dat het voor gemeenten mogelijk maakt om organisaties als sportclubs, scoutingverenigingen en dorps- en buurthuizen een lager OZB-tarief te laten betalen. Nu moeten dit soort organisaties nog een hoger tarief afrekenen, voor niet-woningen. 

ONRECHTVAARDIG Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over dit amendement, dat overigens nog wel door de Eerste Kamer aangenomen moet worden. De lokale christendemocraten willen onder meer van het college weten of dat ook van mening is dat het onrechtvaardig is dat een vrijwilligersorganisatie een hoger OZB-tarief betaalt dan een gewoon huishouden, en of het college bereid is om dat tarief te verlagen als de wet dat toelaat. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie