Afbeelding
Henk van Ommeren

Erik Bungener van Dumphal is boos

29 november 2018 om 13:20 lokaal

BADHOEVEDORP De afsluiting van de Nieuwemeerdijk vanwege de werkzaamheden voor een spitsafsluiting zijn voor ondernemer Erik Bungener een ramp. Zijn omzet is in de periode van de werkzaamheden bijna 70 procent lager.

In het kader van het Ringdijk beleid, heeft de gemeente besloten om op de Nieuwemeerdijk tussen de Koekoekslaan en de A9 een spitsafsluiting te realiseren. Dit houdt in dat 's ochtends tussen 7 en 9 uur en in de avond van 16 tot 18 uur de Ringdijk afgesloten wordt voor doorgaand verkeer. Dit stuk weg wordt daarvoor ingericht fietsstraat. Zowel in het midden van de weg als aan de zijkanten wordt het asfalt vervangen door stroken klinkers. Om deze werkzaamheden uit te voeren is de weg van 5 november tot en met 21 december volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.

Volgens Erik Bungener, eigenaar van de gelijknamige Dumphal op de Nieuwemeerdijk, werd het werk vanaf 5 november in eerste instantie voortvarend aangepakt. "In kort tijd werden de chicanes en de oude asfaltlaag verwijderd. Meteen daarna werd de nieuwe asfaltlaag aangebracht en werd het wegdek gezaagd voor de stroken met klinkers. Daarna ging het vanaf 12 november fout. Volgens mij hadden zij de rest van de werkzaamheden in korte tijd, ik denk een week, af kunnen maken. Tot onze verbazing waren er vanaf die datum nog maar een paar werknemers bezig. Wat graven, scheppen en vegen, alles met de hand. Vaak zijn er niet meer dan twee man aan het werk. Als er machines en meer mensen ingezet zouden worden zou het veel korter duren."

De gevolgen voor het bedrijf van Bungener zijn groot. De ondernemer is dan ook erg boos. "In de afgelopen periode heb ik een omzetverlies van ongeveer 70 procent. Afgelopen zaterdag had ik bijvoorbeeld over de hele dag maar 3 klanten en een omzet van krap 200 euro. Kan je nagaan wat de financiële gevolgen voor mij zijn. En dat mede omdat de gemeente er laks is in de afzetting." 

Alleen bij de Koekoekslaan staat een bord dat het afgesloten is voor doorgaand verkeer maar woningen en bedrijven wel bereikbaar zijn. Op de andere kruisingen vanaf de Sloterbrug staat dit niet op de borden. 

"Omdat op deze borden staat dat dit geldt vanaf nummer 306 denken de mensen dat mijn pand op 330 niet bereikbaar is", gaat Bungener verder. "Ik heb de gemeente al een paar keer benaderd met de vraag of er niet meer mensen ingezet kunnen worden en het daardoor sneller gaat. Ik krijg namelijk van de werknemers hier de indruk dat 21 december niet eens haalbaar is. De gemeente reageert met hele vage antwoorden. Ook extra borden plaatsen gebeurd niet."

EERDER KLAAR De gemeente Haarlemmermeer laat in een reactie het volgende weten. Om bewoners en bedrijven qua bereikbaarheid tegemoet te komen is in overleg de manier waarop het werk wordt uitgevoerd aangepast. We werken nu met een halve wegafzetting. De weg is dus deels open gedurende de werkzaamheden. Daarnaast verloopt het werk sneller dan gepland en zoals het er nu uitziet zijn we rond 14 december gereed. De planning was 21 december.
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie