Afbeelding
Archief

Provincie wil duidelijkheid over toekomst van Schipholweg

31 januari 2019 om 12:17 lokaal

BADHOEVEDORP De provincie Noord-Holland wil eerst weten wat de rol van de Schipholweg (N232) wordt in het toekomstige regionale netwerk alvorens het beheer van de (nu nog provinciale) weg wordt overgedragen aan de gemeente Haarlemmermeer. Dat zegt Gedeputeerde Staten (GS) naar aanleiding van vragen van de D66-fractie in de provincie.

Andries Tijssens vroeg namens de partij in december naar de stand van zaken in de kwestie rond het overdragen van het beheer van de Schipholweg van de provincie naar de gemeente. Aanleiding was een artikel in het Haarlems Dagblad, waarin toenmalig wethouder Derk Reneman aangaf dat het allemaal niet zo soepel liep met de overdracht. 

STAAND BELEID Volgens Reneman was het bij de provincie 'staand beleid om geen provinciale wegen af te waarderen', iets wat GS ontkent. Reneman laat in het artikel ook weten dat de provincie steeds aanvullende eisen stelt om tot een overdracht te komen, maar ook dit is volgens GS onjuist. 

De gemeente wil de weg graag in beheer krijgen, omdat aan de ene kant het dorp Badhoevedorp ligt, en aan de andere kant sportcomplex De Veldpost wordt aangelegd. Haarlemmermeer wil een veilige oversteek aanleggen, maar dat kan pas als de weg in eigen beheer is, en niet bij de provincie.

CRITERIA Maar die laatste wil dus eerst duidelijkheid over welke rol de 'nieuwe' Schipholweg gaat krijgen in het toekomstige regionale netwerk, voor van een overdracht sprake kan zijn. Daarbij wordt gekeken naar criteria die vastgelegd zijn in de Wet Herverdeling Wegen uit 1992. Daarin wordt onder meer bepaald aan welke voorwaarden een weg moet voldoen in dit soort gevallen. 

GS geeft aan nog in gesprek te zijn met de gemeente Haarlemmermeer over de kwestie. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie