Staatssecretaris van Defensie bij AAR Aircraft

22 februari 2019 om 17:39 lokaal

HOOFDDORP Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser heeft deze week een werkbezoek gebracht aan het Hoofddorps bedrijf AAR Aircraft Component Service, ook bekend onder de naam AAR Amsterdam. Het al weer 40 jaar aan de Kruisweg gevestigd bedrijf is gespecialiseerd in het repareren en reviseren van (kleinere) vliegtuigcomponenten, zoals die van de F16.

Voor het bezoek, mede mogelijk gemaakt via het lokale ondernemersplatform Meerbusiness, was een uur uitgetrokken en die tijd werd vooral gebruikt voor een rondleiding door de Hoofddorpse vestiging van het Amerikaanse, beursgenoteerd bedrijf met wereldwijd zo'n 6.000 werknemers, verspreid over ruim 100 landen. Zo'n 135 daarvan zijn gehuisvest in het onopvallend bedrijfspand op de hoek van Kruisweg en Rijnlanderweg, een voormalige caravanstalling die aan de buitenkant niets verraadt van de hoogwaardige technieken die binnen de vier muren worden toegepast om (kleinere) vliegtuigonderdelen te repareren en te reviseren.

Daarbij gaat het om componenten die zowel ingezet worden in vliegtuigen voor de burgerluchtvaart (zoals een landingsgestel), als voor diverse luchtmachten, zoals de Nederlandse. Zo stond de staatssecretaris tijdens haar werkbezoek oog in oog met een testopstelling voor de startmotor van een F16 en met een te reviseren onderdeel van de versnellingsbak van het vliegtuig dat langzaam maar zeker vervangen wordt door de F35, ook bekend als de JFS.

De technische toelichting kwam op dat moment van Peter Rovekamp (director engineer), het verhaal over de meer commerciële en zakelijke achtergronden van het bedrijf had ze toen al gekregen van general manager Eric Bron.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie