RVDS

SV Overbos blijft in vrije val: verdiend punt na bloedstollende 3-3 tegen HYS

25 februari 2019 om 10:23 Sport/sport

Martin Plancke

HOOFDDORP Een kwartier voor tijd slaat de wanhoop bij de trouwe Overbos aanhang toe. Uit een vrije trap brengt HYS-sterspeler Emre Gungor de stand op 2-3. Diehard supporter en ex-trainer van de thuisclub, Leo Overbeek namens de supporters: "Dit komen we niet meer te boven. Zo gaat het iedere week. We komen goed terug in de wedstrijd, maar na negentig minuten hebben we geen resultaat. Aan het begin van het seizoen zeiden we tegen elkaar, wie moet onze ploeg dit jaar verslaan, maar nu staan we onderaan."

De aanhang wordt de laatste vier seizoenen niet verwend. Van een stabiele 2e klasser met tegenstanders als AFC, Marken en ZOB is het nu knokken tegen degradatie in de 3e klasse met nagenoeg dezelfde spelers. Het drijft vertrekkend coach Maurice Kuijper nog net niet tot wanhoop. Kuijper geeft zijn maatschappelijke carrière nu voorrang. Kuijper: "Ik ga een HBO-studie voor mijn werk volgen. Ik wil het werk bij Overbos goed afsluiten. Je hebt helaas niet alles in de hand. Vorige week werden er twee glaszuivere goals van ons door de grensrechter afgekeurd. Vandaag ben ik toch tevreden met de late 3-3. De jongens hebben echt gestreden voor de overwinning. Dit geeft weer moed."

Zo positief ziet het er voor de Hoofddorpers in de eerste minuten niet uit. De onzekere verdediging met Timo Blom en Robert Feije brengt keeper Donny Kool met terugspeelballen in de problemen. De doorgaans trefzekere Gungor verzuimt de wedstrijd te beslissen. De Overbos aanvallers komen na een half uur spelen beter in hun spel. Thijn Albers schiet eerst rakelings over, maar treft een minuut later doel. Een van richting veranderd schot van Gungor brengt de ruststand op 1-1. Met Timo Zwartjes voor Remco Cicilia en later met Maarten Wels en talent Max Doesburg (17 jaar) gaat Overbos na de thee nog aanvallender spelen. Doesburg, begeerd door De Graafschap en ADO Den Haag, is door een knieblessure maar een half uur inzetbaar. Good-old Maarten Wels kampt de laatste jaren met talrijke blessures, maar bewijst met een assist op Jasper de Bie en de gelijkmaker vijf minuten voor tijd zijn waarde.
Nadat de ploeg twee keer op achterstand was gekomen, gingen de koppies deze keer niet hangen en werd er gestreden voor iedere meter. Een compliment was er ook voor HYS. De ploeg van de ervaren trainer Simon Evers opereerde als een gedisciplineerd, hecht team. Evers:" Ja, dat is wel eens anders geweest. In de voorbereiding liepen we nog wel een tegen een aantal rode kaarten. Dat is voorbij, al ging dit ten koste van ons trainingskamp."

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de 3e klasse onderin zeer spannend. Met nog één periode van negen wedstrijden te gaan, moeten HYS, SCW, Overbos en VEW op hun tellen passen. Nummer laatst degradeert en de twee teams daarboven moeten nacompetitie 4e klasse spelen. Komend weekend is er de inhaalwedstrijd HYS – SCW. Overbos is vrij. Kuijper: 'Het is belangrijk dat iedereen weer fit raakt. We hebben een goede ploeg. Waar we nu staan horen we niet, maar dat zeggen die anderen natuurlijk ook.'