Minister Ollongron luistert aandachtig naar de discussie over hoeveel zonnepanelen er op het dak van de nieuwe school kunnen komen.
Minister Ollongron luistert aandachtig naar de discussie over hoeveel zonnepanelen er op het dak van de nieuwe school kunnen komen. Henk van Ommeren

Onderwijs Haarlemmermeer heeft tekort van zo'n honderd leraren

27 maart 2019 om 08:30 lokaal

HAARLEMMERMEER Het Haarlemmermeerse onderwijs komt op dit moment ongeveer 80 tot 100 leraren te kort. Dat geldt zowel voor het primair als het voortgezet onderwijs. Dat antwoordde wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Onderwijs vorige week tijdens de raadsvergadering op mondelinge vragen van D66-raadslid Gerdien Knikker.

Knikker stelde de vragen naar aanleiding van een artikel in het Leidsch Dagblad. Daarin wordt gemeld dat een groep 8 van een basisschool zou worden opgeheven, omdat er simpelweg geen leraren zijn om die leerlingen les te geven. Het raadslid wilde weten hoe nijpend de situatie in Haarlemmermeer is.

AAN DE LIPPEN Wethouder Steffens antwoordde dat het lerarentekort ook in de polder een punt van zorg is. "Het water staat hier en daar tot aan de lippen." De wethouder noemde dus ook verontrustende cijfers.

Volgens Steffens wordt met allerlei maatregelen geprobeerd om de kwalijke ontwikkeling tegen te gaan. Zo worden de groepen groter gemaakt en zijn groepen enkele keren naar huis gestuurd, omdat er geen leerkracht beschikbaar was. In regionaal verband is inmiddels een taskforce in het leven geroepen om de strijd aan te gaan met het lerarentekort.

DEZELFDE VRAAG PvdA-fractievoorzitter Willem Klijn verbaasde zich over het antwoord van de wethouder. Hij herinnerde zich dat in de vorige raadsperiode exact dezelfde vraag is gesteld en dat de toenmalige wethouder van Onderwijs, John Nederstigt, zei dat er geen maatregelen nodig waren. Klijn stelde vast dat de kaarten toch heel anders blijken te liggen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie