De winnaar van 2018: Quintin Duikersloot
De winnaar van 2018: Quintin Duikersloot Jos van Rooijen

Conciërge van het jaar-verkiezing in Haarlemmermeer

29 maart 2019 om 10:21 lokaal

HAARLEMMERMEER D66 organiseert voor de tweede maal de Conciërge van het jaar verkiezing in Haarlemmermeer. Wie mag zich de opvolger noemen van Quintin Duikersloot (Haarlemmermeerlyceum Zuidrand) die er in 2018 met de beker vandoor ging?

De komende weken mogen scholen, leerlingen, ouders en besturen hun favoriete conciërge weer nomineren en kan het publiek aansluitend stemmen. De vakjury kiest uit de top 3 de winnende kandidaat die op 10 mei door John Nederstigt (D66) in het zonnetje wordt gezet.

ONSCHATBARE WAARDE 'Conciërges zijn van onschatbare waarde op onze scholen voor onze leerlingen en docenten', zo vindt D66. 'Als aanspreekpunt staan ze altijd klaar voor iedereen en zijn ze vaak ook nog eens manusje-van-alles. Conciërges zijn daarmee de onmisbare duizendpoten die vaak vooral achter de schermen hun werkzaamheden verrichten. Met een conciërge op school heeft een leraar meer tijd om zich primair te richten op het geven van goed onderwijs voor onze leerlingen. Daarnaast is de functie van conciërge ook een win-winsituatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of een handige 55-plusser die helaas niet meer aan het werk komt.'

Met de verkiezing wil de partij conciërges in de polder extra aandacht geven. "Van een opgeruimd schoolplein, het plakken van een fietsband tot hand- en spandiensten in scholen: we weten hoe belangrijk de conciërge is", aldus raadslid Gerdien Knikker, "maar helaas hebben niet alle scholen er het budget voor. Door deze verkiezing voor de tweede maal te organiseren zetten we de conciërges van Haarlemmermeer in het zonnetje en vragen we aandacht voor hun belangrijk rol in onze scholen."

NOMINEREN Ruim zestig scholen ontvangen een brief waarin leerlingen, docenten, ouders en schoolbesturen worden opgeroepen hun conciërge te nomineren. Na de nominaties volgt een periode waarin gestemd kan worden via de website van D66. De top drie die daaruit voortkomt, wordt voorgelegd aan een vakjury. Deze bepaalt de winnaar, die 10 mei bekend wordt gemaakt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie