logo bookstore day
logo bookstore day bookstoreday

Bookstore Day met Vonne van der Meer

21 mei 2019 om 11:23 lokaal Deel je nieuws

Voor de derde keer wordt er dit jaar Bookstore Day georganiseerd. Bookstore Day is de dag dat onafhankelijke boekhandels in het hele land samen met hun klanten de boekhandel vieren. Bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp wordt het groot gevierd. De hele dag door zijn er activiteiten. Vanaf 9 uur zijn de diverse speciale uitgaven, gesigneerde uitgaven en exclusieve Bookstore Day aanbiedingen te koop. Vaak in beperkte aantallen dus wees er op tijd bij. Zo schreef A.F.Th. van der Heijden de novelle Schwantjes fijne vleeschwaren (€ 7,95), dat in een kleine oplage voor Bookstore Day is gemaakt. Van de hand van Levi Weemoedt ligt de bundel Akte van verlating (€ 4,95) in de winkel. En de bestsellers Normale mensen van Sally Rooney en Verhalen uit het gekkenhuis verschijnen speciaal voor deze feestdag eenmalig in een luxe gebonden uitgave in opnieuw kleine oplages.

Vanaf 10 uur serveren de medewerkers van Boekhandel Jaspers lekkere koffie met koekjes en gebakjes die ze voor u gebakken hebben uit het 3 ingrediënten bakboek. Om half 11 komt schrijfster Vonne van der Meer op bezoek. Haar nieuwe boek Vindeling is kort geleden verschenen. U kunt haar ontmoeten en eventueel haar nieuwe boek laten signeren. Een uur later is kunstenares Merel Corduwener te gast bij de boekhandel. Merel maakte het prachtige boek Polderpolonaise, Nederland getekend. Polderpolonaise laat je vol verwondering kijken naar dingen die we zo normaal zijn gaan vinden dat we ze nauwelijks nog zien. Merel Corduwener is ook bekend van de filmpjes die ze voor DWDD maakt. Naast de auteurs die zelf in de winkel komen signeren zijn er op Bookstore Day ook gesigneerde boeken van bekende auteurs te koop. Bijvoorbeeld van Kees van Kooten, Esther Verhoef, Thomas Olde Heuvelt, Murat Isik en Simone van der Vlugt. Van 14.00 tot 15.00 uur is de regionale bestsellerauteur Kees Schelling aanwezig bij Boekhandel Jaspers. Hij signeert zijn boeken over de voormalige Sloterpolder en vindt het leuk om in gesprek te gaan met mensen die misschien ook nog herinneringen hebben aan de Sloterpolder.

Natuurlijk zijn er in de boekhandel zaterdag 25 mei ook veel bijzondere aanbiedingen te vinden. Voor de meeste daarvan geldt dat ze alleen voor deze ene dag zijn. De door Stephen King bejubelde thriller Hex kost bijvoorbeeld maar € 5,- in plaats van € 12,50. Het schitterende geschiedenisboek De zijderoutes, in de gebonden editie, kost op Bookstore Day geen € 49,95 maar € 24,99 en Het huis vol van Anita Terpstra, over opgroeien in een naoorlogs groot gezin is dan geen € 19,99 maar € 10,-. Boekhandel Jaspers sluit de dag af met een spectaculaire ‘happy hour’; van 15.00 tot 17.00 uur zijn de zeer geliefde leren tasjes verkrijgbaar met een korting van vijftig procent in de vorm van een Jaspers cadeaubon. De gemiddelde prijs van deze clutches is bijvoorbeeld € 44,95 en daar krijg je dan een Jaspers cadeaubon van € 22,50 bij cadeau die geldig is vanaf maandag 27 mei en altijd geldig blijft. Er zijn dus heel veel goede redenen om aanstaande zaterdag een bezoek te brengen aan Boekhandel Jaspers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie