Vier het Leven
Vier het Leven Vier het Leven

'Bij Vier het Leven voel ik me net de koningin'

4 juni 2019 om 14:10 lokaal Deel je nieuws

Nu de zomer is aangebroken, is het leuk om vooruit te kijken naar wat het nieuwe theaterseizoen te bieden heeft en kaarten te bestellen.

'Door de vergrijzing zijn er veel alleenstaande senioren', vertelt Anne Marie Koster van stichting Vier het Leven. 'De meesten vinden het niet fijn of gezellig om in hun eentje op stap te gaan. Ook is in het netwerk niet altijd iemand te vinden die mee wil of kan. Daarnaast ervaar je bij het ouder worden soms fysieke beperkingen die je ervan weerhouden iets te ondernemen'.

Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers kunnen senioren met Vier het Leven weer een middag of avond gezellig uit naar de film, het theater of een mooi concert.

'Onze vrijwilligers halen hun gasten van huis op en samen rijd je naar het theater', vertelt Anne Marie Koster. 'Soms met z'n tweeën, maar veel vaker met z'n drieën of vieren. In het theater brengen de vrijwilligers de jassen naar de garderobe, ze halen een kopje koffie en zorgen ervoor dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Tijdens de pauze en na afloop is er alle gelegenheid om samen nog iets te drinken en na te praten aan de speciaal voor Vier het Leven gereserveerde tafel. Na afloop wordt iedereen weer veilig thuisgebracht. Ik heb eens iemand horen zeggen: ‘Ik voel me dankzij jullie een avondje net de koningin!’ En dat is ook ons streven: mensen een heerlijke avond bezorgen, op stap gaan met een klein clubje waarbij je je op je gemak voelt en met wie je onbezorgd uit bent. En heeft u een rollator? Dat is geen enkel probleem voor onze vrijwilligers!'

In het nieuwe theaterseizoen kunt u met Vier het Leven weer tal van mooie voorstellingen bezoeken: muziek, cabaret, klassiek, toneel, films, er is voor iedereen iets bij. Wilt u het programma ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het landelijke telefoonnummer van Vier het Leven 035-5245156 of een mailtje sturen naar info@4hetleven.nl

Het aanbod is ook te vinden op www.4hetleven.nl.

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie