Slootjesdag tijden de PARK21 Zomerweken 2018.
Slootjesdag tijden de PARK21 Zomerweken 2018. Danny de Casembroot

PARK21 Zomerweken staan voor de deur

14 juni 2019 om 11:30 lokaal

HAARLEMMERMEER De PARK21 Zomerweken gaan zaterdagochtend 29 juni van start met een demonstratie elektrisch motorcrossen. Die begint om 11.00 uur (inloop vanaf 10.45 uur) in het Electric Motorcross Park, dat hiermee tegelijk zijn officiële opening viert.

Professionele motorcrossers halen het beste uit zichzelf op een circuit met steile table-tops, korte hobbels, een dubbele schans en kombochten. Elektrisch motorcrossen is een stille en schone sport, die sterk in opkomst is.

SLOOTJESDAG Na dit openingsspektakel gaat het negen dagen lang door met leuke, sportieve, leerzame, educatieve en culturele activiteiten. Zo is zondag 30 juni Slootjesdag bij speeltuin Kleiland. Kinderen ontdekken de sloot als bijzondere leefomgeving van grote dieren zoals de blauwe reiger, en héél kleine dieren, zoals watervlooien. Ze kunnen zelf beestjes vangen met eigen netjes. Gidsen van de IVN werkgroep Haarlemmermeer vertellen over het leven in de sloot en wat er in de netjes zit.

POP-UP-CAMPING Het echte festivalgevoel ervaren kan op de 'boeren-pop-up-camping' op Landgoed Kleine Vennep van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli. Deze kleinschalige camping met dertig kampeerplekken op een bijzondere locatie vormt een prima uitvalsbasis voor het laatste weekend van de PARK21 Zomerweken. In een heuse openluchtbioscoop naast de camping draait op vrijdagavond 5 juli de alom geprezen film 'La La Land'. En op zaterdag 6 en zondag 7 juli herbergt de Kleine Vennep de tweede zomereditie van het Hoppig Bierfestival. Acht lokale brouwerijen bieden hier samen meer dan vijftig biersoorten. Er is een zomerpodium met live muziek, eten kan bij de foodtrucks en voor kinderen is er een kidscorner.

PARK21 PARK21 ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep en is volop in ontwikkeling. PARK21 is een plek waar stad en land elkaar ontmoeten. Met een oppervlak van maar liefst 1.000 hectare, wordt PARK21 hét groene, recreatieve centrum van Haarlemmermeer en een aantrekkelijke bestemming in de regio. Bedoeld voor vertier en vermaak maar ook voor rust en ontspanning. De meest activiteiten zijn gratis. Wel vooraf aanmelden want het aantal plaatsen is beperkt. Dat kan via de website.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie