Afbeelding
Webcam De Nieuwe N200

N200 volgend weekeinde gesloten, treinen rijden ook niet

6 september 2019 om 14:01 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Reizigers tussen Haarlem en Amsterdam moeten in het weekeinde van 13 tot 16 september rekening houden met diverse afsluitingen. De N200 is dit weekeinde volledig afgesloten tussen Halfweg en de kruising van de  N200 en de Australiëhavenweg in Amsterdam. Ook rijden er geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk.

Om te zorgen dat reizen tussen Haarlem en Amsterdam mogelijk blijft, hebben De Nieuwe N200, NS en Connexxion diverse maatregelen getroffen. Wel wordt reizigers geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan en rekening te houden met extra reistijd.

DRINKWATERTRANSPORTLEIDING Aannemerscombinatie ééN200 voert in opdracht van De Nieuwe N200 werkzaamheden uit aan de oude drinkwatertransportleidingen onder de N200. De leiding ligt onder de rijbaan, en om daar veilig bij te kunnen is het noodzakelijk dit deel van de N200 af te sluiten. Van vrijdag 13 september 22.00 uur tot maandag 16 september 5.00 uur is de N200 daarom in beide richtingen afgesloten tussen Halfweg en de kruising N200-Australiëhavenweg in Amsterdam. Vanaf knooppunt Rottepolderplein (A9) is Halfweg bereikbaar via de A200. Na Halfweg is de weg dicht.

Vanwege werkzaamheden van ProRail bij station Haarlem Spaarnwoude rijden er dit weekend geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. Kijk hier voor meer informatie.

KNOOPPUNT Automobilisten tussen Haarlem en Amsterdam kunnen via de A9 en A5 rijden. Verkeer van Halfweg naar Amsterdam kan via de A200 naar knooppunt Rottepolderplein rijden en vervolgens via de A9 en A5 richting Amsterdam.

Bus 80 rijdt tussen Haarlem Spaarnwoude, Halfweg en Amsterdam volgens dienstregeling. De bus mag de werkzaamheden op de N200 onder begeleiding passeren. Daarom kan de bus gewoon haar normale dienstregeling rijden en is dit tussen Halfweg en Amsterdam een mooi alternatief voor de auto en trein dit weekend. Bus 80 doet de reguliere haltes in Halfweg aan en in Amsterdam kunnen reizigers bij metrostation De Vlugtlaan overstappen op de metro naar Amsterdam Sloterdijk.

SHUTTLEBUS Voor treinreizigers tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk zet de NS tussen de stations Haarlem, Haarlem Spaarnwoude en Amsterdam Sloterdijk snelbussen in. Reizigers van en naar Halfweg kunnen gebruikmaken van een shuttlebus naar Haarlem Spaarnwoude en daar overstappen op de NS snelbus naar Haarlem of Amsterdam Sloterdijk.

Met de auto op pad? Check voor vertrek www.denieuwen200.nl en/of gebruik routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister. De afsluitingen van de N200 zijn erin verwerkt. Afsluitingen en omleidingen worden ook altijd aangegeven met gele borden langs de weg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie