Afbeelding
Google Maps

HAP vreest voor escalaties rond wijkpark in Overbos

27 november 2019 om 11:20 Overig

HOOFDDORP Politieke partij HAP vreest voor serieuze gevolgen als de gemeente niet snel iets gaat doen aan de overlast van de jeugd in en rond het wijkpark Overbos. Dat blijkt uit vragen die de partij aan het college heeft gesteld. 

Dinsdag 12 november vond een wijkraadsvergadering plaats in Overbos over de jeugdoverlast die wordt ervaren in het wijkpark Overbos. 'Volgens de aanwezige bewoners is rond Elspeterbos, waar het park is gelegen, al een langere tijd sprake van jeugdoverlast en zijn meldingen gemaakt van vernielingen, vervuiling, geluidsoverlast en vandalisme', aldus de HAP. 'Ook wordt er alcohol en drugs gebruikt door de aanwezige jongeren.'

HEFT IN EIGEN HANDEN De partij heeft signalen gekregen dat de overlast als ernstig wordt ervaren. Sterker; bewoners zijn bang dat iemand in een emotionele opwelling het heft in eigen handen zou kunnen nemen. 'Bewoners vinden dit een onwenselijke ontwikkeling.'

Om duidelijkheid te krijgen over de situatie, heeft de HAP vragen gesteld aan het college. Zo wil de partij weten of B & W op de hoogte is van de overlast en de signalen die door de inwoners worden afgegeven, hoeveel meldingen van overlast er zijn geregistreerd en welke middelen al zijn ingezet om de overlast te bestrijden. 

ESCALATIE VOORKOMEN Daarnaast is de partij benieuwd welke maatregelen er nog meer op stapel staan en of het college van plan is in gesprek te gaan met de inwoners en de wijkraad om verdere escalatie te voorkomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie