De laatste rit van de Boodschapshuttle op 25 augustus 2017.
De laatste rit van de Boodschapshuttle op 25 augustus 2017. Trudy Witteman/archief

Peter en Linda van Dijk: 'Boodschapshuttle Badhoevedorp verdient nieuw leven'

11 februari 2020 om 13:15 Overig

BADHOEVEDORP Met de Boodschapshuttle mensen uit hun isolement halen. Voor Peter en Linda van Rijn een grote droom. Tot hun grote spijt is hij nooit uitgekomen. "Wie verwezenlijkt hem wél?"

Een kleine drie jaar maakte de oranjekleurige shuttle drie keer in de week zijn rondjes door Badhoevedorp en bracht bewoners van zorgcentra en andere dorpelingen voor een habbekrats naar bestemmingen als winkels, apotheek, huisarts en bibliotheek. Op 25 augustus 2017 voor het laatst. Bewoners van zorgcentrum De Schuilhoeve droegen rouwbanden. Bij gebrek aan groei, inkomsten en subsidie moesten Peter en Linda de stekker uit de elektrische shuttle trekken. Rijsenhout toonde interesse maar het project kwam niet van de grond.

De shuttle ging in de opslag en staat daar nog steeds. Elke keer als ze 'm zien vragen Linda en Peter zich af of er geen betere bestemming gevonden kan worden. Of er wellicht een ander dorp is waar de duurzame Boodschapshuttle uitkomst kan bieden. Waar mensen ondersteund kunnen worden in goedkoop en sociaal vervoer. "Hij kan 14 personen vervoeren en is vrij van motorrijtuigenbelasting. Een rijbewijs B is voldoende", leggen ze uit. "De shuttle is ook ideaal voor organisaties die dagbesteding aanbieden, voor het bezoeken van informatiemarkten en nieuwbouwprojecten, voor feesten en partijen. Het milieu is blij want de shuttle is duurzaam en schoon. Ook de portemonnee is blij. Voor slechts één euro rijdt hij 55 kilometer. Wie mogelijkheden ziet onze droom wél uit te laten komen zijn we zeer erkentelijk. De shuttle verdient een nieuw leven.."

Voor informatie: 06-4992 0965

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie