Bakker Gerard met de parkeerbonnen.
Bakker Gerard met de parkeerbonnen. Jan Aukus

Ondernemer Bakker Gerard woest over parkeerboetes

24 februari 2020 om 11:05 Overig

HOOFDDORP Wóest is hij. Bakker Gerard de Schrijver kreeg vorige week twee parkeerboetes vlak voor zijn winkel aan de Hoofdweg Oostzijde 730a. Er was geen ruimte omdat de reguliere plekken tijdelijk waren ingenomen door bouwketen en busjes voor werkzaamheden verderop.

Gerard de Schrijver (57) is een ondernemer met het hart op de tong. Maar het kan toch niet dáárom zijn dat hij zich gezocht voelt door gemeente en handhaving? "Het lijkt alsof er extra op mij wordt gelet wat betreft foutparkeren", zegt hij. "Wat anderen wel mogen, mag ik niet. Ik heb de laatste jaren een aantal boetes gehad. Ook weer niet heel veel, omdat ik goed oplet. Maar vorige week ging het twee keer mis. Ik kon mijn auto niet kwijt en zette hem even buiten een vak. En hup, direct een boete. Terwijl de busjes hier ook fout stonden, maar dat werd wél getolereerd. Per mail heb ik gevraagd de bekeuringen te seponeren. Dit is niet gebeurd want ik heb ze per post binnen gekregen."

De Schrijver is niet van plan zomaar de twee keer 90 euro plus 9 euro administratiekosten te betalen. "Het is echt te gek voor woorden en ik ga natuurlijk in hoger beroep. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken. Ik ben echt woest en voel me genaaid."

"Ik zit hier nu vijftien jaar en gezien mijn leeftijd kan ik voorlopig niet met pensioen, Maar de lol gaat er wel af. Gelukkig heb ik een goedlopende winkel met veel vaste klanten. Aan verhuizen denk ik dan ook nog niet."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie