Afbeelding
BDU

Observaties in coronaland: rolletje wc-papier erbij?

22 maart 2020 om 09:22 Maatschappelijk corona haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Onder de naam Observaties schetst onze medewerkster De Meermin de samenleving ten tijde van corona. Vandaag aflevering 2: rolletje wc-papier erbij?

Het is natuurlijk voer voor psychologen, dat hamsteren van rollen wc-papier op grote schaal. En het begon al in een vroeg stadium van de totale hype op het hamsteren. Nergens ben ik tegengekomen dat dit virus enige invloed heeft op onze stoelgang. Maar waarschijnlijk is er eentje begonnen en volgden er toen slaafs meer. Of…heb ik het bordje limited edition/ uitgave van een massaproduct in beperkte opgave gemist? In Tiel hebben ze er een reclamestunt van gemaakt. Daar worstelde een vader in zijn computerwinkel met teruglopende omzet. Zijn 14e-jarige zoon, gedwongen tot thuisblijven, kreeg een creatief en zakelijk slim idee. We vragen gewoon of de klanten er een wc-rol bij willen. Moeder kocht ze massaal in, er wordt geen melding gedaan waar, en verpakte ze per stuk met een kaartje van de zaak eraan. Kijk, zo'n knaap gaat een briljante toekomst tegemoet.

Onze premier Rutte heeft ondertussen een supermarkt bezocht om de medewerkers aldaar te complimenteren. En kreeg een kijkje op de voorraad. Bij bezorgde klanten over de voorraad wc-papier in de winkel maakte hij een olijke opmerking dat we nog voor tien jaar konden poepen! Want er ligt nog een gigantische berg pleepapier in heel Nederland.

Nu maar hopen dat in deze opmerking geen onderliggende boodschap zit verstopt, zoals dat wij het nog tien jaar in onze broek doen, figuurlijk misschien wel, over het coronavirus, of dat hij de werkelijke grote boodschap bedoelt.

In dat laatste geval doelt hij misschien op Tiel, waar op de foto in de krant De Gelderlander inderdaad een berg wc-rollen staat afgebeeld. Nog even snel die kant op? Of wachten tot de supers hier deze stunt ook gaan toepassen, in plaats van de zegeltjes, die echt te klein zijn voor hygiënisch gebruik.

Ondertussen blijf ik de boel observeren.

[Groeten van De Meermin

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie