De ontwerptekening.
De ontwerptekening. pr

Hoofddorp krijgt 'echt' stadspark

21 april 2020 om 16:35 Overig

HOOFDDORP Hoofddorp krijgt een 'echt stadspark, waar je langer wilt blijven'. Dit stelt de gemeente over een nieuw ontwerp voor het doorgangspark op weg naar het winkelcentrum. Het college wil ook het niveau van onderhoud verhogen.

Het Wandelbos, De Fruittuinen en het tenniscomplex zijn nu nog losse delen. Door het 'Rondje park' worden ze met elkaar verbonden. Ook zorgen bruggen, banken en ander meubilair én planten die op elkaar zijn afgestemd voor meer eenheid in het park.

Het stadspark moet in 2022 klaar zijn, voordat de eerste bewoners in Hyde Park hun intrek nemen. Hyde Park en andere ontwikkelaars van woningbouw in het stadscentrum betalen mee aan de realisatie van het park.

De twee projectwethouders, Jurgen Nobel en Johan Rip, zijn tevreden met het nieuwe ontwerp. "Dit laat weer zien hoe Hoofddorp verandert. Dit is echt een stadspark, waar je wilt verblijven en niet alleen doorheen wandelt op weg naar het centrum", zegt Nobel. "Het stadspark is niet alleen de achtertuin voor de nieuwe bewoners maar ook een fijne plek om te recreëren voor alle bestaande bewoners én de bezoekers van het stadscentrum," vult Johan Rip aan.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie