Vanaf 15 juni is Gerdien Knikker de nieuwe fractievoorzitter van D66 Haarlemmermeer.
Vanaf 15 juni is Gerdien Knikker de nieuwe fractievoorzitter van D66 Haarlemmermeer. Goulmy Design & Fotografie

Gerdien Knikker nieuwe fractievoorzitter D66 Haarlemmermeer

12 juni 2020 om 11:30 Politiek

HAARLEMMERMEER Joost Koomen draagt op 15 juni het stokje als fractievoorzitter van D66 over aan Gerdien Knikker. “Dit is een mooi moment om ruimte te geven aan nieuw talent”, laat Koomen weten.

De kersverse fractievoorzitter blijkt van zelfvertrouwen. “Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik van de fractie krijg om halverwege deze periode het stokje over te nemen", vertelt Knikker. "Ik wil graag het D66 gezicht naar buiten zijn en laten zien waar we als D66 voor staan.”

Ook het bestuur van de politieke partij is verheugd met de goede ontwikkeling die zowel de continuïteit als de kwaliteit van D66 inbreng waarborgt. D66 wil werken aan oplossingen voor de uitdagingen van vandaag én morgen. 

"In Gerdien hebben we alle vertrouwen dat zij ook de D66 fractie een duidelijk gezicht gaat geven. Dat vertrouwen baseren we ook op haar hoge ranking bij de verkiezing van het beste raadslid afgelopen jaar", zegt afdelingsvoorzitter Gerard Jägers.

D66 zet zich in voor gelijke kansen. "We hebben ruim 150.000 inwoners", gaat Knikker verder. "En 130 verschillende nationaliteiten. Van onze kleinste kernen tot de meer verstedelijkte zoals Hoofddorp. Belangrijk is dat iedereen fijn kan wonen in onze gemeente en zich onderdeel voelt van Haarlemmermeer."

"Mensen zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig. En de basis begint met het bieden van gelijke kansen. Aan onze kinderen in het onderwijs, aan nieuwkomers in onze gemeente, aan jongeren die starten op de arbeidsmarkt. We staan voor een inclusief Haarlemmermeer waar iedereen op zijn of haar manier een steentje aan kan bijdragen. Waar iedereen zijn talenten kan ontwikkelen. We moeten mensen niet bevragen op hun afkomst, maar juist op hun bijdrage voor de toekomst. Want dat verandert het gesprek dat het gesprek dat je met elkaar hebt."

"We zijn er voor onze ondernemers, van lokaal tot internationaal. We willen ruimte bieden aan bedrijven die willen innoveren door slimme maatregelen en een goede afstemming tussen ons onderwijs en het MKB. Zo jagen we vernieuwing aan."

Joost Koomen gaat door als raadslid. De portefeuille onderwijs wordt overgenomen door Charlotte van der Meij zodat zij deze kan combineren met haar portefeuille Jeugd en Welzijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie