Lichtjes tocht Toolenburg
Lichtjes tocht Toolenburg Jan Aukus

Vrouw steekslachtoffer in NRC: 'Tom hield een van zijn overvallers vast'

16 juli 2020 om 14:12 Misdaad

HOOFDDORP In een aangrijpend interview heeft de vrouw van de man die bij een pinoverval in Toolenburg overleed, deze week in de landelijke krant NRC haar verhaal gedaan. Voor het eerst is bij het grote publiek duidelijk wat er precies is gebeurd.

Maandag 16 december 2019, vlak na het avondeten. Saskia Manting (58) had geen goed gevoel toen haar man Tom na een bezoek aan hun kleinkind stopte om even te pinnen aan de verlaten rand van het winkelcentrum. Daar wachtte een 15-jarig bewapend duo hem op. Maar blijkbaar was de 64-jarige beveiliger Tom niet bang, want hij wist een van de overvallers te overmeesteren, en hem liggend op de grond vast te houden, zo is te lezen in het artikel van Kim Bos.

Saskia wilde gaan helpen, maar werd afgeschrikt door de andere jongen, die vlak voor de auto een groot mes liet zien. Ze belde 112 en op dat moment besloot de messentrekker zijn misdaadmaatje te bevrijden en stak op Tom in. Die liet los, en voordat het duo wegrende schopte een van hen de oudere man nog voluit in zijn gezicht. Saskia zag snel de ambulances komen, maar wist kort daarop dat het te laat was.

In het interview laat de vrouw van het slachtoffer weten nog niet aan rouwen te zijn toegekomen, omdat er nog veel te regelen valt. Ze wil de aandacht vestigen op messteekproblemen onder jongeren en een maatschappelijk probleem aankaarten.

Zie elders in HCnieuws: Daders krijgen tien maanden en voorwaardelijk jeugd-TBS.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie