Afbeelding
Eigen foto

Gezocht: verhalen uit Indië

10 september 2020 om 10:30 Historie

HAARLEMMERMEER Verhalen uit Nederlands-Indië en Indonesië. Sybil van Dam en Guus Rozendaal willen de kostbare herinneringen graag horen. Om ze vervolgens te verzamelen en te bundelen in een boekje dat in eigen beheer wordt uitgegeven.

Haarlemmermeerders die in Indië hebben gewoond en gewerkt worden ouder en steeds minder talrijk en de herinneringen, al dan niet doorgegeven aan de kinderen, vervagen zo ervaren Sybil en Guus. En daarom vinden zij het de hoogste tijd dat de (familie)verhalen aan het papier worden toevertrouwd zodat ze bewaard blijven voor het nageslacht. Zij zoeken verhalen die meerdere episodes beslaan: de vooroorlogse periode (Tempo Doeloe), de Japanse bezetting en de naoorlogse periode van onder meer het herstellen van de rust en orde zoals dat zo mooi heette tot aan de al dan niet gedwongen repatriëring naar Nederland en elders en de nasleep daarvan.

Wie herinneringen wil delen wordt met raad en daad bijgestaan door Sybil van Dam, beter bekend van de ‘Juf van de Verhalentafels’ die de kunst verstaat mensen de meest mooie verhalen te laten vertellen. Echter vanwege corona nu even niet fysiek aan tafel, maar online.

Mensen die hun verhaal willen vertellen kunnen een mailtje sturen naar: sybil.vandam@planet.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie