Leuk! Werken op een lokale nieuwsredactie.
Leuk! Werken op een lokale nieuwsredactie. Pixabay

Werken op een lokale nieuwsredactie

15 maart 2018 om 11:15 lokaal

HOOFDDORP Op de vestiging Hoofddorp van BDU Media worden diverse lokale nieuwsbladen en nieuwssites gemaakt. Onder meer voor deze krant. Voor de versterking van onze redactie, zijn we op zoek naar een verwerkend redacteur.

Als verwerkend redacteur werk je op de nieuwsblad-redactie waar je je met name bezighoudt met het samenstellen van diverse nieuwsbladen en nieuwssites. Je gaat met nieuws aan de slag dat via verschillende kanalen bij de redactie binnenkomt. Je zoekt aanvullende informatie op, signaleert aansprekende onderwerpen en zorgt dat verslaggevers met de juiste achtergrondinformatie op pad kunnen voor de krant. Je bent verantwoordelijk voor het uitzetten van opdrachten onder freelancers en fotografen en ziet toe op tijdige aanlevering van hun artikelen en foto’s. De artikelen controleer je en toets je aan de journalistieke beginselen. Daarnaast zorg je ervoor dat de pagina’s gevuld en afgerond worden voordat je ze naar de drukker stuurt. Ook ben je verantwoordelijk voor de publicaties op de websites en andere digitale kanalen.

Op maandag en dinsdag hebben wij je in elk geval nodig (contract 16 uur). In vakantietijd en bij ziekte van collega’s moet je beschikbaar zijn voor 32 tot 40 uur per week. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau (journalistiek of mediamanagement) en relevante werkervaring. Verder beschik je over een goed analytisch vermogen en goede schriftelijke communicatievaardigheden. Je bent stressbestendig, proactief en veranderingsgericht. Je kunt goed plannen en organiseren en werkt snel maar nauwkeurig.

SOLLICITEREN Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ton Dijkstra, 06-46295924. Solliciteren doe je door je motivatie met CV te mailen naar werken@bdu.nl, ter attentie van Ton Dijkstra.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie