Afbeelding
Pr

Excuses Vennepse actiegroep ‘Zwarte Hand’: ‘Onze strip ging misschien te ver’

23 november 2020 om 08:12 Overig

NIEUW-VENNEP De anonieme Vennepse actiegroep ‘Zwarte Hand’ geeft aan dat hun verspreide strip ‘misschien wat te ver ging.’ “Ook al wilden we alleen een duidelijke toon zetten met wat humor, snappen we dat dit anders kan zijn overgekomen onze excuses daarvoor.”

Sinds enige weken wordt het gemeentebestuur in Hoofddorp wakker geschud door onder andere via facebook verspreide strips waarin politici beschimpt worden vanwege de deplorabele staat van het centrum van Nieuw-Vennep. Er gaat een ansichtkaart rond met verpauperde gebouwen en daarboven staat het hatelijke ‘Groeten uit Nieuw-Vennep’. De verspreiding zorgt voor gelaten en zelfs vijandige uitingen. 

“Wij willen aangeven helemaal niet uit te zijn om te dreigen of bedreigend over te komen. En wij nemen afstand van uitspraken van de stratenmaker. Hij is via een van ons gevraagd de artikelen te verspreiden. Meer niet. Hij hoort zelf niet in ons clubje.”

De groep van naar nu blijkt oudere inwoners van Nieuw-Vennep vergelijkt zichzelf met de Club van de Zwarte Hand in de stripboeken van Pietje Bell. Via Venneper 86, een stratemaker die in Rotterdam woont en uit Dordrecht komt, verspreidt het de laatste weken berichten om het gemeentebestuur te bewegen haast te maken met het opknappen van Nieuw-Vennep.

“We willen alleen maar op een licht provocerende manier, met een beetje foute humor, het vuur heet houden en beweging creëren”, zei de groep vorige week in het Witte Weekblad. “De dorpsraad heeft de deur op een kier gezet en wij hopen hem verder open te duwen. We hebben nog een paar exemplaren klaar voor publicatie, die we elke twee weken naar buiten willen brengen. We overwegen ook andere stappen. Veel vooral oud Vennepers zijn er helemaal klaar mee. De frustratie, boosheid en teleurstelling is enorm. 25 jaar wachten is te lang en als het aan ons ligt komt er geen jaar meer bij.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie