Afbeelding
Joop Touw

Grapperhaus trekt portemonnee voor bestrijding drugscriminaliteit Schiphol

24 november 2020 om 13:42 Overig

HAARLEMMERMEER Minister Ferd Grapperhaus heeft extra geld vrijgemaakt om drugscriminaliteit op Schiphol te bestrijden. Het aanbod is onderdeel van de inzet op mainports en logistieke knooppunten tegen ondermijnende criminaliteit.

Graperhaus: “Uit het recent onderzoek op Schiphol is gebleken dat een meerjarige aanpak, samen met de luchthaven, geboden is om de ondermijnende criminaliteit op de luchthaven terug te dringen. Het RIEC Noord-Holland heeft hiervoor een aanvraag ingediend voor een financiële bijdrage. In aanvulling op de gelden voor het regionale versterkingsprogramma stel ik in 2020 een bedrag van 0,7 miljoen beschikbaar aan de regio Noord-Holland, voor voortzetting en uitbreiding van de aanpak op Schiphol. Deze extra middelen stellen de samenwerkende partners op de luchthaven in staat om de reeds uit de versterkingsgelden gefinancierde aanpak te continueren en verder uit te bouwen. Zo wordt het fundament verder verstevigd onder de publiek-private samenwerking bij de aanpak van ondermijning op Schiphol.”

“Onderdeel van deze aanpak zijn het verkrijgen van beter zicht op de criminele gedragspatronen en handelswijzen op de luchthaven, het terugdringen van misbruik van logistieke processen, aanpak van gelegenheidsstructuren op bepaalde locaties en het vergroten van bewustwording bij de partners.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie