Het datacenter van Google in Middenmeer.
Het datacenter van Google in Middenmeer. pr

Haarlemmermeer loopt datacenter Google mis

10 december 2020 om 11:53 Overig

HAARLEMMERMEER Google wil niet aangeven of Haarlemmermeer een optie was geweest voor het nieuwe datacenter dat vorige week in Middenmeer is geopend. "We bekijken vele opties en onderzoeken de mogelijkheden, maar doen geen uitspraken over de locaties die dit betreft", laat woordvoerder Cindy Penders weten.

De internetgigant had al een serverpark in de Eemshaven in Groningen. Uitbreiding in Haarlemmermeer had een optie kunnen zijn vanwege de centers die hier al te vinden zijn. De gemeente is een van de grote landelijke spelers op dit gebied, ook al heeft het ingezet op concentratie en een gematigde groei van het aantal datacenters tot 2030. Maar ze zijn goed voor de werkgelegenheid in verschillende sectoren, zoals de bouw, telecom en beveiliging en particuliere dienstensectoren, bijvoorbeeld detailhandel, transport, hotels en restaurants. Gezien de huidige crisis had Google een aanwinst geweest voor Haarlemmermeer.

Penders: "In het algemeen zijn de locatiekeuzes van Google op een aantal criteria gebaseerd, we zoeken altijd naar de locaties en voorzieningen die het beste voldoen aan onze eisen. Bij het selecteren van locaties zoeken we naar de nodige middelen om het project te ondersteunen, inclusief beschikbare gebouwen, grond, personeel en andere voorzieningen, waaronder bijvoorbeeld hernieuwbare energievoorziening. Eemshaven en Middenmeer zijn mooie locaties met bestaande infrastructuur die aan onze wensen voldoen. Deze sites zijn ook goed ingesloten, waardoor het gemakkelijker is om fysiek te beveiligen. We nemen de beveiliging van de gegevens van onze gebruikers vanzelfsprekend zeer serieus."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie