Westerkim.
Westerkim. Google Maps

Ook coronauitbraak in tweede verpleeghuis Nieuw-Vennep, Westerkim deels op slot

12 december 2020 om 12:11 Corona

NIEUW-VENNEP In Zorgcentrum Westerkim zijn deze week zes bewoners besmet geraakt met het coronavirus. De Protestans Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer (PCSOH), waar Westerkim onder valt, heeft daarop eerder deze week besloten om twee etages in quarantaine te plaatsen.

Westerkim laat op haar website weten dat het aantal besmettingen sinds woensdag niet verder is opgelopen. Zij zijn nog wel in afwachting van een aantal testen. “Als gevolg van de huidige situatie, blijft de eerste en tweede etage nog gesloten voor bezoek. Dit duurt zeker tot na dit weekeinde. We hopen op deze wijze, naast het laagdrempelig testen, de effecten van de uitbraak zo beperkt mogelijk te kunnen houden”, aldus Westerkim.

De Westerkim heeft een capaciteit van 36 appartementen. Er zijn daarnaast ook zorgappartementen waar thuiszorg wordt verleend. Naast de zes bewoners zijn ook twee personeelsleden positief getest op het virus, dat meldt bestuurder Erik Zwart aan NH Nieuws. “Vijf van de besmette bewoners wonen op de tweede etage van het verpleeghuis. De andere woont op de eerste”.

Na het weekend worden de besmette bewoners en medewerkers opnieuw getest, om maximaal de vinger aan de pols te houden. Zo meld het verpleeghuis.

IN HET ZOMERPARK Eerder deze week was er ook een coronauitbraak in In het Zomerpark. Het verpleeghuis van Cordaan sloot haar deuren nadat er de afgelopen twee weken zo’n zestig besmettingen geconstateerd werden bij zowel bewoners als personeel. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie