Afbeelding
Robert Joore

VVC na nieuwe nederlaag in problemen

24 maart 2018 om 21:21 Sport/sport

HOOFDDORP Voor VVC moet de gifbeker dit seizoen helemaal leeg. De Veneppers die jaren achtereen gewend zijn om mee te strijden voor een promotieplek, moeten na de 3-1 nederlaag in de derby tegen sv Overbos naar de onderste twee plekken kijken. Men noemt het de wet van Murphy. Na het vroegtijdige vertrek van trainer Rini van Roon is er al vier keer verloren. Al na vier minuten tekent gelegenheid aanvoerder en uitblinker aan Overbos zijde, Remco Cicilia de 1-0 aan. Het geplaagde VVC vecht zich knap terug. Schoten van Jasper de Bie en ex-Overbosser Youri Schouten worden knap gekeerd door Overbos keeper Donny Kool. Kool is in de 27e minuut kansloos op een strak ingeschoten strafschop van Jasper de Bie, nadat de spits onderuit gehaald is door Roy Ouwens. Kay de Koker en De Bie zijn de eerste helft de kwelgeesten voor de thuisploeg.

Ook de 2e helft start VVC voortvarend. Een grote kans van De Bie gaat net langs de verkeerde kant van de paal. VVC trainer Rick van IJzendoorn: “Dat is het kantelpunt in de wedstrijd. Normaal gesproken gaat zo’n bal erin en krijgt een ploeg zelfvertrouwen. Nu zakten we na dit moment ver weg.” Met twee doelpunten in de 61e en 72e minuut bekroonde libero Alex Golsteijn een uitstekende wedstrijd. De 2-1 was een beauty van ruim twintig meter. Overbos trainer Maurice Kuijper: “We waren de 2e helft veel scherper dan de eerste en dan maak je het jezelf een stuk makkelijker.”