Nolan Panka wordt gefeliciteerd met de 1-0.
Nolan Panka wordt gefeliciteerd met de 1-0. Jos van Rooijen

DIOS stapt met dubbele gevoelens van het veld

8 april 2018 om 18:42 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Moet je nu blij zijn dat je een 1-2 achterstand goed maakt en eindigt met een 2-2? Of moet je je spelers iets verwijten dat die 1-2 toch nog tot stand kan komen? Hoofdtrainer Dave Lange kiest voor beide.

Zijn DIOS begon namelijk aan de strijd tegen Bernardus in de wetenschap dat je vooral geen corners moet weggeven tegen het kopsterke Bernardus en wat doet zijn ploeg? Die verspeelt de bal op het middenveld, voorkomt een doelpunt maar moet wel een corner weggeven en vervolgens scoort je tegenstander.

Lange baalt nog steeds van dat moment, ook al heeft zijn ploeg, weer onder aanvoering van Jeffrey van Goethem, de nodige veerkracht getoond. "Natuurlijk ben ik blij dat we de 2-2 maken. Dan haal je tenminste nog één punt uit dit duel en dat in een periode dat elk puntje een duur puntje is. Maar het blijft jammer dat je die 1-0 voorsprong wel de rust mee kunt innemen, maar niet over de 90 minuten heen de kleedkamer in. Drie punten in dit stadium van de competitie had wel heel leuk geweest en misschien ook wel verdiend. We hebben weinig weggegeven."

De doelpunten kwamen van één speler: de A-junior Nolan Panka die twee keer doeltreffend uithaalde vanaf de rand 16. "Prima doelpunten. Ik ben trots op hem. Over zijn hele spel trouwens."

Afbeelding
Nolan Panka na de 2-2.
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie