ZPCH pakte zilver en brons op het NJK
ZPCH pakte zilver en brons op het NJK Ronald van Eenennaam

ZPCH synchroonzwemsters pakken zilver en brons op NJK  

9 april 2018 om 23:17 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag werden zwembad de Vrolijkheid in Zwolle de Nederlandse Junioren Kampioenschappen synchroonzwemmen gezwommen. Het Hoofddorpse ZPCH kwam goed voor de dag met een zilveren en een bronzen medaille.

Het synchroonzwemseizoen draait momenteel op volle toeren. Waar in januari het NK voor senioren werd gezwommen, was het nu de beurt aan de junioren. Maarliefst 106 zwemsters bonden de strijd met elkaar aan, allereerst op het onderdeel techniek: Vivienne van Eenennaam met een 4e plek en Vera Middelkamp met een 7e plaats zwommen zich naar een mooie positie in de top tien. In de middag gevolgd door solo, duet en ploegenuitvoeringen.

De Hoofddorpse zwemsters wisten zich in het algemeen bijzonder goed te plaatsen voor de diverse onderdelen. De ploeg – de laatste weken voor de kampioenschappen nog geplaagd door diverse (blessure)tegenslagen - pakte heel erg mooi zilver. De solisten Vivienne van Eenennaam en Mayra Burger wisten zich keurig te plaatsen voor de finale en pakten respectievelijk een 5e en 7e plek. De verrassing van de dag kwam echter wel uit een andere hoek: het jonge duet van Femke Vos en  Zärrin Sahertian zwom zich in de finale van de duetten naar een schitterende derde plaats.

Charlotte Brand was in Zwolle aanwezig als hoofdcoach en was zichtbaar trots. “Zilver en brons voor zulke jonge sporters. Loon naar werken voor alle energie die er door de meiden en de trainsters iedere dag weer in wordt gestoken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie