Jongerencentrum is welkom

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Als alles volgens planning verloopt hebben de Badhoevedorpse jongeren eind mei 2008 een eigen dak boven hun hoofd. Portocabins op het terrein van de voormalige rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Rijstvogelstraat worden ingericht als jongerencentrum.

Portocabins bieden voor vijf jaar onderdak aan jeugd Badhoevedorp

Het voor Badhoevedorp heugelijke nieuws kon maandagavond worden opgetekend uit de mond van wethouder Arthur van Dijk tijdens een informatiebijeenkomst over het centrum dat naar verwachting in een grote behoefte gaat voorzien. In Badhoevedorp wonen een kleine tweeduizend jongeren, maar er is voor hen relatief weinig te beleven. “Dit is het begin van een inhaalslag nadat twintig jaar geleden de laatste disco werd gesloten”, zei Van Dijk die benadrukte dat het om een tijdelijke voorziening gaat. “Maximaal vijf jaar en geen dag langer. Maar tegen die tijd is de nog te bouwen Multifunctionele Accommodatie nabij het huidige dorpshuis klaar en daarin krijgen de jongeren hun definitieve plek.”

In het tijdelijk centrum aan de Rijstvogelstraat kunnen maximaal 200 jongeren terecht om elkaar te ontmoeten, workshops te volgen en een feestje te bouwen. Het centrum is elke week 20 uur open. Professionele jongerenwerkers zijn dan aanwezig. Zij worden ondersteund door vrijwilligers. De eindverantwoordelijkheid ligt bij Stichting Meerwaarde. Het centrum moet een huiskamerfunctie krijgen en de activiteiten worden afgestemd op de behoefte van de Badhoevedorpse jongeren. Van Dijk liet er geen twijfel over bestaan dat het centrum vooral een goede buur wil zijn. “Afspraken maken met de buurt en blijven kijken of ze worden nagekomen. We kiezen voor heldere regels en willen een veilige omgeving voor zowel bezoekers als de buurt.”

Buurman Martin Beugelink toonde zich tevreden met de toezeggingen, maar hield zo zijn zorgen. “De jeugd zelf is net als ik bang voor een aanzuigende werking vanuit Osdorp. Niet zeggen ‘we zullen wel zien’ maar nu al duidelijkheid. Streng zijn aan de deur dus. Ook moet geluidsoverlast worden voorkomen. Zachte disco bestaat namelijk niet.” Wethouder Van Dijk was blij met de positief kritische opmerkingen. “Het centrum is in de eerste instantie bedoeld voor de jongeren uit Badhoevedorp. Je kunt de brug niet ophalen, maar wel de jongeren van buiten het dorp aanspreken op ongewenst gedrag en als het nodig is hen de toegang weigeren. Net zoals iedereen die zich teveel heeft ingedronken.” Beugelink, positief over het centrum, overweegt zitting te nemen in de vrijwilligersraad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie