27 september 2007 om 00:00 Nieuws

DCG - Pancratius 2-1 (0-1)

0-1 Raymon Ruijter

Gele kaart: Bas Wesseling

“Als er een ploeg aanspraak mocht maken op de punten, dan waren wij het,” maakte Michel Klijnzoon de balans op. “We hebben onszelf tekort gedaan en de scheidsrechter deed ook een duit in het zakje. De eerste helft was voor Pancratius. Zowel in balbezit als bij balbezit tegenstander stonden we goed. In de eerste helft ontpopte Robin Edcius zich als onze gevaarlijkste man. In de tiende minuut gaf hij een steekbal op Dustin Hemminga die alleen voor de keeper afrondde. De grensrechter vlagde, de scheidsrechter vond dat hij er zelf niet goed genoeg voor had gestaan. Geen doelpunt derhalve. In de achttiende minuut kwam Robin Edcius zelf naar binnen vanaf links en hij haalde venijnig uit in de korte hoek. De keeper redde. De fase daarna gebeurde er niet veel voor beide doelen, tot de 42e minuut. Sven de Haan speelde op Robin Edcius die de bal iets te ver voor zich uit speelde. Via de kluts kwam de bal binnen de zestien voor de voeten van Raymon Ruijter die ons koelbloedig op voorsprong zette. Nog voor rust kreeg Bas ter Haak een honderd procent kans bij de tweede paal maar hij schoot over. Na rust had DCG meer spelaandeel maar zij konden geen potten breken. Rond de 70e minuut werd Raymon Ruijter onderuit getrokken tijdens een scrimmage voor het doel van DCG, net op het moment dat hij wilde schieten, geen strafschop. Vijf minuten later werd het 1-1. Toen iedereen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel, gaf de scheidsrechter wel een dubieuze strafschop aan DCG. We hebben goed gespeeld maar staan weer met lege handen. Aanknopingspunten genoeg, nu nog wedstrijdpunten.”