Valse start SVOW na rust rigoureus en ruim recht gezet

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Marine - SVOW 2-8 (2-2)

2-1 en 2-2 Timothy Wesselius, 2-3 Romeo Pocorni, 2-4 Roel Gortzak, 2-5 Romeo Pocorni, 2-6 Thijs van der Meer, 2-7 Mario Pecht, 2-8 Thijs van der Meer

Gele kaart: Dirk Loos

“Marine uit, altijd lastig? Ja, dat bleek wel, vooral in het begin van de wedstrijd,” kopte Guillaume Pocorni het voorzetje in. “Het was deze week feestweek hier, dus het was even afwachten hoe dat uit zou werken in het veld. Binnen een minuut stonden we met 1-0 achter in een hectische openingsfase. In de 25e minuut werd het 2-0 en op dat moment zaten we echt heel slecht in de wedstrijd. Wat je noemt een valse start. Na de 2-0 kregen we kansen om te scoren maar die werden nog niet meteen benut. In de 30e minuut scoorde Timothy Wesselius 2-1, vijf minuten later zette Romeo Pocorni goed door, veroverde de bal en uit zijn assist scoorde Timothy 2-2.

In de rust heb ik de boel op scherp gezet, tegen dit soort ploegen moeten we dit seizoen de punten pakken. We moesten de tegenstander steeds zo vroeg mogelijk onder druk zetten. Dat werd meteen goed opgepakt. In de 46e minuut zette Romeo Pocorni zoveel druk op de keeper dat hij de bal tegen Romeo aan schoot: 2-3. Uit een corner kopte Roel Gortzak 2-4 binnen, de 2-5 van Romeo Pocorni kwam tot stand na een mooie aanval en een prima voorzet van Thijs van der Meer.

In de laatste vijf minuten liepen we uit naar 2-8 door doelpunten van Thijs van der Meer, Mario Pecht en nog een keer Thijs van der Meer uit een strafschop. Een heel mooi resultaat na een valse start maar we moeten wel met de beide beentjes op de grond blijven staan. Volgende week beginnen we gewoon weer op 0-0.”