‘Je moet begraven kunnen worden in Nieuw-Vennep’

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Bernard Perdaan, van de gelijknamige kapsalon, wil dat begraven in Nieuw-Vennep tot de mogelijkheden blijft behoren. “Wanneer je ervoor kiest om begraven te worden, wil je dat op de plek waar je geleefd hebt. En dat is binnenkort niet meer mogelijk.”

In Nieuw-Vennep zijn twee begraafplaatsen: De Taxushof is de oude begraafplaats aan de Bosstraat en De Lindenhof is de nieuwe begraafplaats aan de Papaverstraat. De nieuwe begraafplaats, die sinds 1992 in gebruik is, is vol. Op de oude begraafplaats, die ongeveer 800 plaatsen heeft, is geen algemeen graf meer verkrijgbaar, maar nog slechts een klein aantal eigen graven.

Op de Taxushof bevinden zich graven die geruimd zouden kunnen worden. “Dat is administratief en technisch wellicht een ingewikkeld proces, maar het is wel mogelijk”, aldus Perdaan. “Als we niets doen, moeten we binnenkort uitwijken naar De Meerterpen in Zwaanshoek. Het is toch voor oude mensen en voor kinderen niet te doen om buiten het eigen dorp te gaan om het graf van hun geliefde te bezoeken? Bovendien: op een dorp hoort een begraafplaats”.

Perdaan vindt dat de gemeente Haarlemmermeer actief moet zoeken naar oplossingen. Zelf denkt hij dat achter De Taxushof nog voldoende ruimte is voor ongeveer 100 graven.” Meer informatie op www.dorpsraadnieuwvennep.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie