Roy Pieters maakt overstap naar Ubbink-Syntec Cycling

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Wielrennen

Line-Lloyd Footwear en B&E-Koopmans contracteren nieuwe renners HAARLEMMERMEER - Zwanenburger Roy Pieters (18), uitkomend voor HSC De Bataaf en zoon van de bondscoach nationale baanselectie Peter Pieters, gaat in 2008 rijden voor het Ubbink-Syntec Cyclingteam uit Beuningen (bij Nijmegen). Hij tekende een contract voor één jaar met als wetenschap dat in Beuningen komend seizoen een nieuw team wordt samengesteld, dat mee gaat doen aan de beloftencompetitie op de weg.

In Beuningen wordt hij tevens teamgenoot van Dennis Smit, eveneens afkomstig uit Zwanenburg. Ook kan hij bij dit team zijn baanaspiraties kwijt en weet zich dan in goed gezelschap van oud-wereldkampioen Peter Schep en het zesdaagsekoppel Robert Slippens en Danny Stam.

Nieuwe aanwinsten Line-Lloyd Footwear Cycling

De ploegleiding van Line-Lloyd Footwear Cycling heeft een contract afgesloten voor één jaar met een optie voor nog een jaar met de nu nog junior Jake Griffin uit Almere. Griffin die een uitstekende vooropleiding heeft genoten bij het Sinnige Wielerteam onder leiding van Dick Lof viel dit jaar vooral op in zware koersen als Rhone-Alpes Valromey Tour (12e plaats in eindklassement), Omloop het Volk (6e plaats), GP Museeuw (2e plaats) en Bouwers met Visie (3e plaats). Dit deed een belletje rinkelen bij de LLFC-leiding met als gevolg, dat er nu dus een verbintenis is tussen beide partijen. Het traject dat Jake Griffin heeft bewandeld bij Sinnige Wielerteam sluit naadloos aan op de visie en manier van werken bij LLFC.

Teammanager Jacques Leemans is ook onlangs rondgekomen met Arno Hartog (31) uit Giessenburg. Hartog dit jaar goed voor maar liefst tien overwinningen, waaronder de klassieker Omloop v.d. Braakman, tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar. Voor de jonge LLFC-ploeg is Arno Hartog, afkomstig van de ploeg Jan van Arckel, een uitstekende kracht en zeker na het wegvallen van Martijn Lust, was het aantrekken van een ervaren man bittere noodzaak. Hartog ziet bij LLFC de uitdaging om met deze nog jeugdige groep aan de gang te gaan en samen goede resultaten te gaan behalen. Ook krijgt hij van de ploegleiding genoeg kansen om in criteriums zijn slag te slaan, want ook dat is goed voor de publiciteit voor de sponsoren in het bijzonder en de teamgeest in het algemeen.

Nieuwkomers bij B&E-Koopmans Cycling

Het B&E-Koopmans Cyclingteam versterkte zich voor het criteriumcircuit met Wouter van Zanten (Apeldoorn).Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het Piels Cyclingteam, waarbij Van Zanten als tweedejaars belofterenner maar drie criteriums wist te winnen (Ronde van Ermelo, Ronde van Twello en de Ronde van Denekamp). In deze wedstrijden liet hij zien het zware werk niet te schuwen, want steeds vanuit de kopgroep reed hij vervolgens solo naar de finish. De tweede versterking voor de Zwanenburgers is eveneens tweedejaars belofterenner Martijn van Schaijk, afkomstig uit Helmond (NB). Hij deed veel ervaring op in België bij het topteam Balen BC en heeft zich ontwikkeld als een klassieker-renner. Eén van zijn sterkste punten is het positie kiezen in finales, maar ook tijdens de koers, en bezit hij een goed eindschot.

Remco Broers naar team

Lowik Meubelen

Onlangs heeft Remco Broers aangegeven LLFC te gaan verlaten en over te stappen naar Lowik Meubelen, dat onder leiding staat van teammanager Herman Snoeijnk. LLFC is er trots op, dat men Broers als renner heeft ontdekt en hem nu de kans gaat geven op het hoogste niveau te kunnen gaan acteren. Bij LLFC heeft hij de mogelijkheid gekregen zijn talenten verder te ontwikkelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie