‘Met anderen eten is veel gezelliger dan in je uppie’

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Direct al de eerste keer dat de Open Eettafel werd gehouden prikten dertig mensen in de Poterne samen een vorkje en genoten van het eten en de sfeer.

Alleenstaanden die het leuk vinden samen te eten, jonge tweeverdieners, de Open Eettafel van de PKN-gemeente Vijfhuizen is er voor iedereen. Het initiatief is uitgegaan van dominee Mieke van Santen die de laagdrempelige voorziening in andere gemeenten had gezien en nu de tijd rijp achtte het ook in haar eigen dorp van de grond te tillen. “Vrijwilligers koken en wie klaar is met eten mag weggaan, maar ook nog even blijven voor koffie, een praatje of een spelletje. Alles mag, niets moet.” Ada van Damme noemt het een geweldig initiatief. “Samen eten is oneindig veel gezelliger dan wanneer je in je uppie aan tafel zit”, zegt ze tussen twee happen boeuf bourgignon, rode kool en sperzieboontjes door. “Je hebt wat te praten en je ontmoet weer eens andere mensen. Volgende keer ben ik wéér present. Zeker weten.”

De Open Eettafel in de Poterne wordt elke eerste vrijdag van de maand gehouden. Wie wil komen eten kan zich tot twee dagen van te voren opgeven via (023) 558 17 08.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie