na rust pas goed op gang

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Verdediging voor rust nog niet solide, tweede helft geen kans meer weggegeven “Nee, de achterhoede stond voor rust nog niet goed, iedere steekbal van die gasten was gevaarlijk,” moest Guillaume Pocorni erkennen. “In de rust heb ik het nog een keer duidelijk uitgelegd, in de tweede helft hebben we geen kans meer weggegeven. En de voorhoede was in de eerste helft veel te druistig voor de goal. Ik heb het geduld van Barcelona voor het doel als voorbeeld gesteld. Blijf oog houden voor je medespelers en speel het uit in plaats van wild op doel te schieten. Ook dat ging na rust al veel beter.”

SVOW - Nationale

Nederlanden 12-1 (3-1)

1-0, 2-1, 3-1 en 4-1 Romeo Pocorni, 5-1 Mark van der Meer, 6-1 Romeo Pocorni, 7-1 Frank van der Meer, 8-1 Thijs van der Meer, 9-1 Roel Gortzak, 10-1 Thijs van der Meer, 11-1 Martijn Straver, 12-1 Maarten van der Meer Géén kaarten

In het eerste bedrijf mocht SVOW tegen Nationale Nederlanden nog een wedstrijd heten, na rust werd het een schiettent. SVOW kwam uitstekend uit de startblokken, de wedstrijd was nog maar vijf minuten oud toen de bal al op de stip ging. Mario Pecht werd onderuit gehaald en vanaf elf meter zette Romeo Pocorni voor de eerste keer zijn ploeg op voorsprong. De tweede kans was voor Mario Pecht, hij schoot te gehaast over. Daarna was het opeens 1-1 na een steekbal en een geplaatst schot in de hoek. “Sneller omschakelen,” riep Guillaume Pocorni zijn ploeg toe. De 2-1 van Romeo Pocorni in de 13e minuut was het resultaat van een mooie combinatie met Mario Pecht. Meteen van de aftrap was het bijna ook weer 2-2, de bal ging rakelings naast. Thijs van der Meer maaide een keer vlak voor het doel over de bal heen en een kopbal van Martijn Straver werd van de lijn gehaald. In de 20e minuut moest dezelfde Martijn Straver de bal van zijn eigen doellijn halen, Nationale Nederlanden deed nog volop mee. In de 24e minuut schoten de gasten een vrije trap tegen de buitenkant van de paal. Romeo Pocorni zorgde met zijn derde doelpunt in de 37e minuut voor een iets ruimere marge. Andere doelkansen werden door SVOW simpel om zeep geholpen. Dus kon trainer Guillaume Pocorni halverwege niet tevreden zijn. De mooiste kansen werden gemist en verdedigend stond SVOW niet goed. In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Nationale Nederlanden kwam er niet meer aan te pas, bleek conditioneel ook tekort te schieten en na 8-1 was alle verzet gebroken. Het pleit voor de aanvallers van SVOW dat ze niet voor eigen succes gingen maar steeds de best gepositioneerde medespeler bleven zoeken. Zo werd de tweede helft zeer overtuigend met 9-0 gewonnen.