Gifbeker van DSOV is nu bijna leeg

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Alliance ‘22 - DSOV 3-0 (2-0)

Gele kaarten: Erwin Hartgers (twee maal dus rood). Rode kaart: Jelle Veenboer

“Alliance heeft net als wij een jonge ploeg, zij zijn alleen een of twee stapjes verder én zij waren compleet,” analyseerde Stephan Spruijt het verschil tussen zijn ploeg en de tegenstander. “We hebben het weer twintig, vijfentwintig minuten goed kunnen volhouden. Misschien dat Jeffrey den Butter met een beetje geluk uit een spelhervatting de score voor DSOV had kunnen openen. Alliance scoorde nadat de bal tot twee keer toe bij ons werd ingebracht terwijl onze verdedigers er niet goed uitliepen. Bij de tweede paal kon de bal worden ingeschoten. Op slag van rust werd het vanuit een onmogelijke situatie 2-0. Jammer, als je met 1-0 gaat rusten, is er misschien nog iets mogelijk. Toch heb ik in de rust gezegd dat we niets te verliezen hadden. We zijn 4-3-3 gaan spelen met doorschuivende mensen. Wanneer we de achterste lijn van Alliance onder druk zetten, kwamen zij er ook niet goed uit. Dat duurde tien minuten, toen kreeg Jelle Veenboer namelijk rood na een onnodige overtreding op zijn directe tegenstander. Kort daarna scoorde Alliance 3-0. Twintig minuten voor tijd werd het nog erger toen Erwin Hartgers zijn tweede gele kaart kreeg. Stonden we negen tegen elf. Vannacht waren Bunyamin Güngor en Marco Olsthoorn teruggekomen van vakantie. Ik heb ze maar niet gebeld, deze wedstrijd viel er op voorhand niet veel te halen. Met geluk hadden we misschien een puntje kunnen pakken. Maar de gifbeker moest helemaal leeg, nog een paar slokjes en dan komen we de tegenstanders tegen waarvan we de punten moeten pakken. Het is even niet anders.”