11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

VVIJ - Pancratius 4-2 (1-1)

1-1 Melvin Kant, 1-2 Tim Kersbergen

Rode kaart: Rachid Hamdaoui. Gele kaart: Raymon Ruijter

“De eerste overwinning, ja, dat zou een mooi cadeau zijn geweest,” gingen de gedachten van de jarige Michel Klijnzoon terug naar eerder op de middag. “Na vijf wedstrijden zonder winst was een overwinning zeer welkom. We zijn in vier wedstrijden op voorsprong gekomen zonder erin te slagen de voorsprong tot het einde vast te houden of zelfs uit te breiden. Tegen VVIJ, geen hoogvlieger, dichtten wij onszelf kansen toe. Na een klein kwartier van aftasten belandde de bal net over onze centrale verdediger Bas ter Haak. Vleugelverdedigers Rachid Hamdaoui en Edinho Lith knepen naar binnen maar met een goed schot werd het 1-0. We waren even van de leg, daarna herpakten wij ons. Robin Edcius kreeg een kans en in de 35e minuut ging de bal op de stip. Melvin Kant scoorde 1-1 maar na de strafschop floot de scheidsrechter iedere keer bij de geringste twijfel in het voordeel van VVIJ. Na rust waren wij de betere ploeg. Bas Wesseling was een paar keer kansrijk en in de 70e minuut scoorde Tim Kersbergen na een goede combinatie tussen Gerson Klinker en Robin Edcius 1-2. VVIJ ging opportunistisch spelen, een afgeslagen bal werd verkeerd geraakt en dwarrelde in de bovenhoek. De teleurstelling was voelbaar maar met 2-2 was wellicht te leven geweest. Nu schonk de scheidsrechter een strafschop aan VVIJ. Mike van der Werff kwam zijn doel uit en ving de bal op, de spits van de tegenstander liep door en botste tegen Mike op. Geen vrije trap voor de doelman, de bal ging op de stip. Schandalig. We hebben er alles aan gedaan een punt te redden, maar het werd zelfs nog 4-2.”