Gemeenteraad op de bres voor de Leeghwatergroep

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Er was in de gemeenteraad brede steun voor het voorstel om aan de Snelliuslaan een nieuwe dorpsvoorziening, de MFA, te bouwen. De nieuwbouw gaat 10.5 miljoen euro kosten en moet in 2010 klaar zijn. Het huidige dorpshuis is hard aan vervanging toe, zo is iedereen het wel eens. Het dorpshuis staat nog net niet op instorten.

Fracties willen ook opknapbeurt voor sportcomplex De Sporthoeve BADHOEVEDORP - De Leeghwaterscoutinggroep en de jeu-de-boulesbanen bij het dorphuis in Badhoevedorp moeten van de gemeente een andere plek krijgen als ze moeten verdwijnen voor de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) aan de Snelliuslaan. Dat eiste de gemeenteraad vorige week van welzijnswethouder Tom Horn. De wethouder zegde toe met een ‘redelijke oplossing’ te komen voor beide voorzieningen.

Het nieuwe MFA wordt volgens wethouder Horn het mooiste dorpshuis van de hele polder. De gemeenteraad is blij met de plannen, maar vindt wel dat de genoemde scoutinggroep en jeu-de-boulesbanen niet de dupe mogen worden. Het CDA overweegt bij de stemming over het voorstel met een amendement te komen. Horn vond dat echter overbodig, omdat ook hij vindt dat beide groepen moeten worden geholpen. Hij wil daarover binnenkort gaan praten.

Daarnaast willen meerdere partijen dat de huurprijzen van het nieuwe dorpshuis niet te hoog worden, zodat de nieuwe voorziening ook toegankelijk blijft voor mensen en groepen die minder geld te besteden hebben. Wethouder Horn liet weten hier ook voorstander van te zijn.

Fracties willen ook dat als er straks toch een nieuw gebouw wordt neergezet aan de Snellius-laan ook meteen sportcomplex De Sporthoeve kan worden opgeknapt. Het college van B en W is daar niet direct een voorstander van, omdat een globaal onderzoek heeft aangetoond dat dit tenminste meer dan drie miljoen gaat kosten. Wethouder Horn beloofde aan de gemeenteraad dat er nu eerst een meer diepgaande berekening zal worden gemaakt, zodat de raad bij de komende begrotingsbehandeling een afgewogen besluit kan nemen over De Sporthoeve.

Veel fracties gaven verder aan nog te willen wachten met een stemming over de MFA totdat het college heeft gereageerd op de plannen die door de Stichting Badhoevedorp Eén zijn gepresenteerd. Volgens sommige partijen hangt dat plan voor een deel samen met dat voor de MFA. Het college denkt daar anders over, maar vindt uitstel van de stemming geen probleem, aldus de wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie