‘Weken’ in Cruquiusmuseum

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

CRUQUIUS - Dit jaar vallen twee nationale activiteitenweken samen in de herfstvakantie: de Week van de Geschiedenis en de WetenWeek. Museum De Cruquius organiseert voor beide evenementen diverse activiteiten voor de doelgroep 6 tot 12 jaar. Zo staat zondag 14 en zondag 21 oktober de theatrale voorstelling Sabotage op De Cruquius centraal. Start voorstellingen 13 en 14.30 uur. Bij veel animo is er een extra voorstelling om 15.30 uur.

Dit evenement duurt van woensdag 17 t/m woensdag 24 oktober. Musea, bedrijven, instellingen en onderzoeksorganisaties in heel Nederland openen hun deuren en laten het publiek kennismaken met wetenschap en techniek. Het thema van dit jaar is: “Topje van de IJsberg”. In het museum is er ook WonderWaterland. Dit is een combinatie van film, animatie, geluid en licht. Na uitleg over het ontstaan van het Haarlemmermeer neemt de watercomputer de kijkers mee op een reis door de tijd waarin alle ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer te zien zijn. WonderWaterland duurt 15 minuten en is dagelijks te zien.

Van woensdag 17 oktober t/m zondag 21 oktober van 12 tot 16 uur kunnen (jonge) bezoekers een dijk bouwen en een ijsberg maken.

Zaterdag 20 oktober vanaf 14 uur geeft een vertegenwoordiger van het Hoogheemraadschap Rijnland uitleg over deze waterbeheerder.

De activiteiten tijdens de herfstvakantie zijn gratis. Wel moet er entree betaald worden. Zie tevens www.MuseumDeCruquius.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie