SCW kan het verschil nog net niet maken

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

AFC - SCW 0-0

Gele kaart: Vincent Ammerlaan

“Nee, het was geen typische 0-0 wedstrijd”, vond Hans Verhoogt. “Al is de uitslag op zich wel terecht. Wij hebben kansen gehad om die goal te maken en ook zij hebben kansen gehad om een goal te maken. Het gaat er natuurlijk ook net om hoe een wedstrijd verloopt. Wij speelden de eerste helft eigenlijk best aardig. De eerste twintig minuten waren zeker voor ons. Maar toen kreeg Rutger van Nes een schop op zijn enkel en dat betekende dat ik hem moest vervangen. We hadden vrijdag nog extra getraind om te kijken of Rutger fit genoeg was om te spelen. Dat was hij, maar na die schop kon hij toch niet verder. Dat betekende een aantal omzettingen en aangezien ik geen verdedigende middenvelder op de bank had zitten, hield dat in dat we af en toe met vier aanvallers stonden. Staan wij zo diep en lijden we balverlies dan kan dat in de omschakeling heel veel uitmaken, temeer daar AFC een ploeg is die de tegenstander graag laat komen. Zij wachten op het foutje dat jij maakt om razendsnel te kunnen toeslaan. Ook na rust hebben we kansen gehad om de score te openen. Doe je dat, dan ontstaan er ruimtes om bijvoorbeeld te profiteren van de snelheid van Marc van Straalen. Jeff Kaslander schoot op de paal en Vincent Ammerlaan kwam één tegen één te staan met de keeper. We draaien nog steeds niet zoals we kunnen, dat blijkt bijvoorbeeld ook uit het feit dat Vincent er pas drie in heeft liggen, tegenover tien vorig jaar. Jim Biesheuvel was nog dicht bij een doelpunt na een moeilijke klutsbal en aan de andere kant kopte AFC de bal een keer te slap in en misten zij vlak voor tijd nog een aardige kans. Een gelijkspel valt mee te leven, dus.”