Gelijkspel met winstkansen van veerkrachtig VVC bij Aalsmeer

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

Aalsmeer - VVC 3-3 (1-2)

0-1 Bart Klootwijk, 0-2 Wilbert Abbink, 2-3 Giovanni Kolf

Géén kaarten

“Dit is een goed weekend”, meldde een positief gestemde Hajo Hendriks. “We hebben een prima gelijkspel behaald bij Aalsmeer en er had zelfs meer ingezeten. We hadden de wedstrijd vandaag ook kunnen winnen. Er is heel hard gewerkt en met Raymond Jansma in de achterhoede stond de organisatie als een huis. Raymond kan vanwege zijn werk lang niet altijd spelen en trainen. De trainingsopkomst bij VVC is en blijft heel hoog, iedere keer zijn er 22 tot 24 selectiespelers, dus ik zat met een dilemma. Moet ik Raymond opstellen of moet ik alleen kiezen voor spelers die er altijd zijn? Ik koos voor het eerste en dat is ons spel als team zeer ten goede gekomen. Eigenlijk hebben we in deze wedstrijd weinig tot niets weggegeven, de doelpunten van Aalsmeer waren toch meer fouten en foutjes die werden afgestraft. Dat zijn details in een wedstrijd, net zoals de momenten waarop we de tegentreffers incasseerden dat zijn. Al na één minuut spelen kwamen we op voorsprong dankzij een doelpunt van Bart Klootwijk. Na ongeveer twintig minuten spelen leidde een afstandschot van Wilbert Abbink tot de 0-2 met dank aan de blunderende doelman van Aalsmeer. Het zou mooi geweest zijn als we die voorsprong tot de rust hadden kunnen vasthouden. Dat lukte helaas niet, in de 40e minuut werd het toch 1-2, waardoor Aalsmeer weer aansluiting had. Meteen na rust kregen we de 2-2 om onze oren. In de afgelopen weken waren we die klap zeker niet meer te boven gekomen. Maar nu bleef onze ineenstorting uit. We bleven als een team spelen, er werd voor elkaar gewerkt en de duels werden nog steeds gewonnen. We hielden rust aan de bal en de organisatie bleef goed staan. Het was echt een wereld van verschil met de afgelopen wedstrijden. Giovanni Kolf scoorde zelfs met een heel mooi doelpunt 2-3. Tien minuten voor tijd werd het toch weer gelijk zodat we tevreden moeten zijn met een punt. Maar ik ben vooral blij over het vertoonde spel en de mentale veerkracht, vooral vlak na rust toen we de 2-2 incasseerden na een 2-0 voorsprong.”