Nieuwbouw De Hoeve komt er

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft zich donderdagavond tijdens de begrotingsbehandeling in een motie uitgesproken voor de bouw van een nieuwe Hoeve. Er komt eerst een tijdelijk gebouw op de plek aan de Hoofdweg waar anderhalf geleden het aloude pand van het roemruchte jongerencentrum werd afgebroken. De raad heeft het college opgedragen om volgend voorjaar met een plan voor een permanente voorziening te komen.

De motie werd gesteund door PvdA, CDA, HAP, ChristenUnie-SGP, SP en de Fractie Jankie. VVD en GroenLinks stemden tegen. De VVD vindt dat Cilinder van bestaande jongerencentra gebruik had kunnen maken en GroenLinks is wel voor een tijdelijke gebouw, maar vindt het nog te vroeg om de groep een permanent onderdak te bieden.

Aan de stemming ging een fel politiek debat vooraf, waarbij vooral VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers en PvdA-raadslid Jacqueline van Popering elkaar in de haren vlogen. De sociaal-democraten lieten eerder op de dag al weten dat ze hun rug recht wilden houden in de discussie over De Hoeve. In het verleden is de PvdA ook voor nieuwbouw van De Hoeve geweest, zo bleek uit een persbericht uit mei 2005 dat gisteren in de raadzaal werd verspreid.

Bij monde van wethouder Herman Tuning raadde het college de raad af om de motie aan te nemen. Het college is er net als de VVD voorstander van om de groep in andere jeugdcentra onder te brengen. De woorden van Tuning waren aan een meerderheid van de raadsleden dus niet besteed.

Afgelopen maanden is er voortdurend politiek overleg geweest over de toekomst van de groep vroegere Hoeve-bezoekers. De discussie raakte in een impasse, omdat er geen meerderheid bleek te zijn voor welk plan dan ook. Die impasse is uiteindelijk doorbroken doordat coalitiepartij PvdA zich tenslotte toch heeft aangesloten bij het standpunt van de meeste oppositiepartijen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie