8 november 2007 om 00:00 Nieuws

VVC - Vlug en Vaardig 4-4 (2-1)

1-0 Giovanni Kolf, 2-1, 3-1 en 4-2 Edwin van Heek

Rode kaart: Giovanni Kolf

“We speelden gewoon heel goed. Vorige week speelden we goed, deze week ging het nog beter”, benadrukte Hajo Hendriks. “Een aantal momenten in de wedstrijd nekten ons. Giovanni Kolf schoot de 1-0 op het scorebord met een schot dat er gekruist in vloog. Vrij snel daarna, ik schat rond de twintigste minuut, stonden we niet goed bij een corner. Daar profiteerde de tegenstander goed van. Toch kwamen we voor rust weer op voorsprong door een corner van Edwin van Heek die er in een keer in draaide. Wat heeft die jongen vandaag fantastisch lopen voetballen, zeg. Zonder de rest van het team tekort te willen doen was Edwin vandaag bij ons dé grote uitblinker. Het had halverwege ook al 3-1 kunnen staan, we waren beter dan Vlug en Vaardig en de voorsprong was zonder meer verdiend. Vijf minuten na rust scoorde Edwin van Heek met een schuiver alsnog 3-1. Ook na rust waren we voetballend beter dan de tegenstander. Door een bal die er bij de tweede paal indraaide kwam Vlug en Vaardig op 3-2, maar er was nog niets aan de hand. Twintig minuten voor tijd nam de scheidsrechter een beslissing met gevolgen. Giovanni Kolf was te laat in een duel en hij kreeg daarvoor direct rood. In mijn ogen een te zware straf en wij moesten met tien man zien de voorsprong vast te houden. Dus moesten we alle zeilen bij zetten in de verdediging en hielden we met Edwin van Heek een man voorin. Rond de 80e minuut scoorde Edwin 4-2 na een balletje over de verdediging heen. Vijf minuten later zetten we teveel druk op de tegenstander. In plaats van compact te blijven staan, stapte er iemand uit waardoor Vlug en Vaardig de ruimte kreeg om er doorheen te komen: 4-3. De scheidsrechter trok flink wat blessuretijd bij en een paar minuten voor het laatste fluitsignaal werd een schot uit de tweede lijn nog van richting veranderd. Zo kregen we de 4-4 om onze oren, weer een rotgoal tegen. We hebben goed gevoetbald, heel hard gewerkt en het is heel zuur dat we niet drie maar slechts één punt aan deze wedstrijd over houden.”