Goed spelend DIOS pakt uit tegen lichtgewicht Overbos

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

Ruime overwinning DIOS met uitzicht op meer, Overbos lijkt nog te licht voor de vijfde klasse “Ik vind dat we vandaag goed hebben gespeeld, al hadden we naar mijn mening nog iets scherper kunnen zijn”, stelde Rick van IJzendoorn nuchter vast. “Bas Bergkamp speelde achterin een heel goede wedstrijd en in de voorhoede was Raymond van Swieten vandaag uitstekend op dreef. We hadden een goede overwinning nodig om zelf meer het gevoel te krijgen dat we een rol van betekenis kunnen spelen in deze klasse. Deze wedstrijd moesten we winnen, volgende week tegen VVC staat er alweer een belangrijke wedstrijd op het programma.”

DIOS - Overbos 8-1 (3-0)

1-0 Raymond van Swieten, 2-0 Sander Lankester, 3-0 Dennis Jansen, 4-0 Gaby Meijer, 5-0 en 6-0 Dennis Jansen, 7-0 Maarten van Amsterdam, 8-0 Dave Schniedewind, 8-1 Robert Rommers

Gele kaarten: Mitchell Walian (DIOS), Michael Frisch en Richard Proudley (beiden Overbos)

Tegen DIOS heeft het er voor Overbos, op de openingsfase na, geen moment ingezeten. Vorige week bij VVC zat er tot de laatste minuut nog een puntje in, tegen DIOS ontbrak het Overbos vooral aan kracht. Cees Valentijn schoot in de derde minuut de bal nog wel met een mooie curve tegen de buitenkant van de kruising. Aan de andere kant was Sander Lankester dicht bij de openingsgoal toen een kopbal van Rob Everaard voor zijn voeten belandde. Doelman Mark de Veld kon nog redden. In de negentiende minuut pikte Sander Lankester de bal op halverwege de helft van Overbos. Vier spelers van Overbos liepen allen weg van de bal, die daarna dankbaar door Lankester werd gespeeld op Raymond van Swieten: 1-0. Een minuut later onderschepte Dave Schniedewind de bal, pass op Sander Lankester en het was 2-0. En in de 25e minuut was de wedstrijd gespeeld toen Dennis Jansen op aangeven van Bas Bergkamp 3-0 kon scoren. Na rust werd een vrije trap van Fred Degenaar bekroond door Gaby Meijer met een artistiek lobje: 4-0. De beide spelers stonden op het punt gewisseld te worden voor Willem Beerendonk en Maarten van Amsterdam. Dennis Jansen scoorde 5-0 en 6-0 waarna het ingevallen duo in de rollen van aangever (Beerendonk) en afmaker (Van Amsterdam) het trucje van Degenaar en Meijer nabootsten. Dave Schniedewind scoorde uit een vrije trap 8-0 waarna Robert Rommers eindelijk zijn doelpuntje kon meepikken: 8-1. Rommers was al een aantal keer dicht bij een doelpunt geweest, bij de 8-1 omspeelde hij keurig doelman Olaf Maass om de bal tien centimeter over de lijn te wandelen en daarna terug naar de middenstip. Dubbele cijfers bleven Overbos bespaard dankzij mindere scherpte bij DIOS en doelman Mark de Veld.