15 november 2007 om 00:00 Nieuws

Nieuwendam - Zwanenburg 2-4 (1-3)

1-1 en 1-2 Richard Padt, 1-3 Peter Kool, 1-4 Richard Padt

Géén kaarten

“We moesten vandaag tegen de onderste, maar die hadden vorige week wel van Amstelland gewonnen”, gaf Wessel Colijn de situatie voor de wedstrijd weer. “Nieuwendam wilde graag voortborduren op die overwinning en in de voorhoede hebben ze een aantal heel snelle en behendige spelers rondlopen. Wij speelden aanvallend en dat bracht dus ook de nodige risico’s met zich mee. Vanuit een counter opende Nieuwendam de score, gelukkig hebben we dat vrij snel recht kunnen zetten. Bas Kooter ging goed door en uit zijn voorzet maakte Richard Padt gelijk. Na een halfuur leverde Rick Buijs de assist voor de 1-2 van Richard Padt en in de 44e minuut bereikte Rick met een vrije trap Peter Kool die er 1-3 van maakte. Meteen na rust schoot Remco van Schagen de bal ver uit op Rick Buijs, die 1-4 scoorde. Om mij onduidelijke redenen werd die goal afgekeurd. Maar via Peter Kool en Bas Kooter werd het door de derde treffer van Richard Padt alsnog 1-4. In de 70e minuut kregen we heel zwaar gestraft een strafschop tegen, dat betekende 2-4. Bij vlagen heb ik heel mooie aanvallen gezien van Zwanenburg. We hadden meer doelpunten kunnen maken, Rick Buijs schoot de bal ook nog een keer tegen de kruising. Ik ben heel blij met deze overwinning, tegen de onderste is het toch altijd lastiger dan je denkt.”