Verrassende winst voor VVC in echte Vennepse derby

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

DIOS - VVC 2-3 (1-1)

1-0 Bas Bergkamp, 1-1 Chuma Jammeh, 1-2 Job Bleije, 2-2 Raymond van Swieten, 2-3 Maurice Kuyper

Gele kaart: Najib El Ourardi (VVC)

“We hebben de nederlaag aan onszelf te wijten”, stelde Rick van IJzendoorn onomwonden. “Voetballend vond ik DIOS beter, VVC speelde vanuit een goede organisatie op de counter. We kwamen op 1-0 na een terugspeelbal op hun keeper. Richard van Aarlen bracht de bal hard en laag voor het doel en Bas Bergkamp rondde af. Na een onnodige duwfout op dertig meter van ons doel schoot Jordy Oudhuizen een vrije trap keihard tegen de binnenkant van de kruising en via de andere paal weer het veld in. Chuma Jammeh kon de rebound inschieten. Na rust kwam VVC op 1-2 door een bal van Job Bleije die in een keer achter Olaf Maass in het zijnet plofte. Als Job het zo bedoeld heeft, was het een wereldgoal, ik houd het op een lucky. Raymond van Swieten scoorde op aangeven van Gaby Meijer 2-2 en daarna miste Willem Beerendonk dé kans op 3-2. Helemaal vervelend omdat het vlak voor tijd 2-3 werd uit een scrimmage. Een meeverdedigende aanvaller wilde het voetballend te mooi oplossen, waardoor VVC de winnende kon maken.” Elftalleider Piet Nieuwenhuijse van VVC was het maar ten dele eens met Rick van IJzendoorn. “Ik vond de terugspeelbal twijfelachtig bij de 1-0. We kwamen goed terug en DIOS heeft na rust met de wind in de rug helemaal niet zoveel gecreëerd. Complimenten voor het hele team, ik wil er toch een paar noemen: Diepak Jagernath was een echte balafpakker, Ralph Morren en Barry Kerdijk waren goed en keeper John de Meijere heeft ons er ook doorheen gesleept in een paar situaties.”