Overbos speelt ongewild de rol van goede buur VVC

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Eerste helft bijna zonder doelkansen, na rust loopt de score op en kan VVC de nul niet houden “Ja, we hebben Overbos laten voetballen, zonder dat zij echt gevaarlijk zijn geworden”, bevestigde Hajo Hendriks de opzet van VVC. “Alleen waren we zelf in de eerste helft in balbezit niet goed. Het leek wel of we ruzie hadden, zo slecht hielden we de bal in de ploeg. Het was veel te onrustig. In de tweede helft, na die opsteker van de 0-1 van Fred van de Mooren, ging dat veel beter. Ik denk dat we terecht hebben gewonnen.”

Overbos - VVC 2-4 (0-1)

0-1 Fred van de Mooren, 0-2 Wilbert Abbink, 0-3 Robert Stange, 0-4 Wilbert Abbink, 1-4 Marc de Jonge, 2-4 Jaap de Groot

Gele kaarten: Sander Remmers, Jeroen Wouters (beiden Overbos), Raymond Jansma en Edwin van Heek (beiden VVC)

Op het kunstgras van SV Overbos moesten beide ploegen duidelijk wennen, daarbij liet VVC het voetballen aan Overbos over. De thuisploeg mocht een aantal corners nemen maar echt gevaarlijk werd het niet omdat Fred van de Mooren in de lucht heerste. Bart Klootwijk produceerde namens VVC een lobje maar dat was een gemakkelijke prooi voor Marco Brouwer. Lloyd de Meza zette Arno van Wieringen een keer serieus aan het werk en vlak voor rust stuurde Sander Remmers Mike Pompe prima weg met een steekballetje. De voorzet van Pompe was te hoog en te ver, waar laag bij de eerste paal een betere optie leek. In blessuretijd kreeg VVC nog een corner. Robert Stange legde de bal precies op het hoofd van Fred van de Mooren: 0-1. Overbos móest dus na rust komen en VVC kon het eigen spel blijven spelen. Nu met meer rust aan de bal en dat leidde tot aanvallende acties waarbij Overbos regelmatig een overtreding nodig had. Zo ook in de 50e minuut. Vanaf veertig meter vuurde Robert Stange een echte zwabberbal langs de muur die Marco Brouwer nog wel pareerde, maar Yorbin den Ouden en de scorende Wilbert Abbink waren de enigen die alert waren: 0-2. Dave van der Heijden was met een diagonale kopbal uit een voorzet van Jeroen Wouters dicht bij de 1-2 maar het werd in de 65e minuut 0-3 toen Robert Stange direct scoorde uit een vrije trap. Lloyd de Meza zocht daarna binnen een minuut twee keer de 1-3 maar het werd 0-4. Marco Brouwer ging onder een corner door en bij de tweede paal rondde Wilbert Abbink koel af. Bij VVC werden de mouwen extra opgestroopt, vier keer scoren was mooi, nu nog de nul zien te houden. Daar dacht Marc de Jonge anders over, getuige zijn 1-4 in de 77e minuut. Vlak voor tijd scoorde Jaap de Groot uit een corner van René Veerman 2-4, veel te laat voor Overbos om de prestatie van Vlug en Vaardig (4-4 bij VVC) te kunnen evenaren.