15 november 2007 om 00:00 Nieuws

SVOW - Oosterheem 3-0 (1-0)

1-0 Antonio Serafino, 2-0 Thijs van der Meer, 3-0 Antonio Serafino

Gele kaart: Mark van der Meer

“Nee, we hebben gewoon op gras gespeeld, gelukkig maar want dat veld is toch iets groter”, telde Guillaume Pocorni zijn zegeningen. “Vandaag hebben we voor de eerste keer de nul gehouden. Daar ben ik extra blij mee omdat we daar deze week specifiek op hebben getraind. Vooral de opbouw van achter uit. Krelis heeft vandaag uitmuntend gespeeld tegen de spits van Oosterheem. Die werd op een gegeven moment gewisseld, een groter compliment kun je als verdediger niet krijgen. Dat geldt trouwens voor de gehele verdediging. Oosterheem startte met twee spitsen, daar hadden we het vaak erg moeilijk mee. Wie pakte wie op en wie moest wat doen. Dat ging vandaag perfect, Oosterheem schakelde later over naar een systeem met drie spitsen. Zelf hebben we weer de nodige kansen weten te creëren, in tegenstelling tot vorige week. Jammer genoeg waren Romeo Pocorni en Thijs van der Meer niet echt scherp. Antonio Serafino scoorde het eerste doelpunt al na tien minuten, daarna verzuimden we om verder afstand te nemen. Oosterheem heeft veel te lang kunnen denken dat er iets te halen viel, zonder echte kansen te kunnen creëren, hoor. Pas in de 79e minuut pikte Thijs van der Meer alsnog zijn doelpuntje mee. Toen geloofde Oosterheem niet langer in een goede afloop. Vlak voor tijd maakte Antonio Serafino er nog 3-0 van. Belangrijkste vind ik vandaag echt dat we de nul hebben gehouden achterin! Volgende week weer een belangrijke wedstrijd bij KSD. We moesten een serie van zes neerzetten. Vorige week lukte het niet, vijf uit zes is ook goed genoeg.”