15 november 2007 om 00:00 Nieuws

Koudekerk - Kagia 1-2 (1-1)

1-1 Steven Nijenhuis, 1-2 Arjan van der Lans

Rode kaart: Franc van der Tuin

“Ik ben heel tevreden en heel trots op de ploeg”, straalde Jimmy Simons. “Op vijf plekken zat ik met problemen wegens blessures. Dus moest ik een beroep doen op andere jongens die zelf net terugkwamen van blessures. Als je dan ook nog eens op bezoek moet bij medekoploper Koudekerk, dan mag je vol aan de bak. Tactisch stond het vandaag perfect en ik heb de jongens stuk voor stuk gecomplimenteerd, ze hebben zich allemaal het snot voor de ogen gewerkt. Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op achterstand na een onoplettendheid waarbij een tegenstander uit de rug liep. Steven Nijenhuis zette in de 28e minuut vanaf de middenlijn een solo in die hij bekroonde met de gelijkmaker. Kagia had het beste van het spel en die gelijkmaker was zonder meer verdiend. We wilden voetballen, bij vlagen ging dat heel goed, maar zeker nog niet altijd. Na rust zijn we zo doorgegaan en we hebben veel druk gezet op de tegenstander. Tot ongeveer een kwartier voor tijd. Toen moest Franc van der Tuin het vuile werk opknappen na een fout van een ploeggenoot. Met tien man gingen we toen voor het gelijkspel, waarbij je altijd gokt op dat ene moment. Arjan van der Lans was goed ingevallen en vijf minuten voor tijd werd hij weggestuurd met een slimme steekpass door Ameral Rijgersberg. Arjan werd aan zijn arm getrokken binnen de beruchte lijnen en dankzij die strafschop kwamen we op 1-2. Daarna volgden nog ongeveer zeven zenuwslopende minuten, maar we hebben de drie punten binnen. We hebben aangeklampt bij de subtop, ik ben dik en dik tevreden.”