Imkervereniging houdt natuurwerkdag op bijenpark

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Imkervereniging Haarlemmermeer is nog volop in onderhandeling met de gemeente over een nieuw onderkomen in de Groene Weelde, zodat de vereniging in zijn 17-jarig bestaan eindelijk een plaats krijgt waar alle activiteiten, zoals het houden van bijen, het geven van cursussen, natuureducatie enzovoort onder een dak kunnen plaatsvinden. Natuurlijk moeten er nog wat hobbels genomen worden, zoals het plaatsen van een verenigingsgebouw en afspraken over de huur van het clubgebouw.

Zolang er nog geen realisatie is van de inrichting van het park in de Groene Weelde, zal de vereniging de activiteiten, behoudens het plaatsen van bijenkasten, volledig voort zetten aan de IJweg, 1143.

Op zaterdag 17 november zal daar een gezamenlijke werkdag georganiseerd worden om het bijenpark aan de IJweg klaar te maken voor de activiteiten die gaan komen. Er zal gesnoeid worden, zoals de honingboom die op het park staat zal weer in volle glorie herrijzen . Maar ook zal er voorlichting gegeven worden over bijen en de imkerij. Belangstellenden mogen meehelpen. Het park is open van 9 tot 16 uur. Voor broodjes en koffie en thee mét honing wordt gezorgd. Ook is er een nieuw jaarprogramma voor het jaar 2008 samengesteld. Het programma is op te halen bij de bijeenkomst op zaterdag 17 november of telefonisch te bestellen via (0299) 47 06 99.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie